EFIJY til Detroit

Vi har fortalt deg om Holdens fantastiske hot-rod inspirerte konseptbil, EFIJY, før. Nå skal flere få se den. Den skal vises i Detroit.

Publisert Sist oppdatert

LES OM FANTASTISKE EFIJY HER.

”Dette er som et bevis på at jeg kan selge is til eskimoer, sa en overbegeistret Richard Ferlazzo, designer hos Holden, da han fikk høre at bilen hans skal presenteres på den største bilutstillingen i det som fremdeles er det største billandet i verden.

Hans EFIJY debuterte i Sydney i oktober 2005, men nå skal den brukes som et av mange eksempler på hva GMs design-studioer rundt i verden klarer.

11 store regionale designstudioer må GMs designsjef Ed Welburn holde orden på. Kina-avdelingen er for eksempel glimrende på å adaptere amerikanske linjer til kinesisk smak – GM selger flere Buick i Kina i dag enn de gjør i USA.

”Fordi vi klarer å beholde amerikanskheten sier Welburn. Og Chevrolet designes i større og større grad i Korea, ”men de må beholde de forskjellige Chevrolet-særhetene, som for eksempel runde baklykter”, presiserer han.

Brasil er blitt meget gode på å designe biler som er billige i produksjon, mens India viser flere hi-tech tendenser enn de fleste andre av hans studioer rundt i verden.

For å vise det globale design-nettverket han bestyrer, vil det bli flere ikke-amerikanske konseptbiler på GM-standen i år enn noensinne. I tillegg til Holden-bilen vil de i hvert fall vise Opel Antara, Chevrolet WTCC og Chevrolet T2X. Det vil sikkert dukke opp flere også på denne internasjonale standen.

Powered by Labrador CMS