Nedtelling til Detroit

Mandag 9. januar åpner den første store bilutstillingen i 2012 for pressen. Detroit er arena, og mange har meldt sin ankomst.

Publisert Sist oppdatert

Selv amerikanere blir nå utsatt for «downsizing». Mange produsenter viser nye småbiler, samtidig som stadig færre modeller leveres med store, bensinslukende V6- og V8-maskiner. Og selvsagt blir det presentert nye modeller med hybride og elektriske drivlinjer.

Her er noe av det vi forventer å finne på utstillingen:

Acura, Hondas luksusmerke, skal vise NSX Concept, en hybrid potenspille med V6 og elmotor som etter planen skal være på gata innen et års tid i USA. Men den kan utmerket godt også komme som Honda-modell på våre breddegrader.

I tillegg skal det vises en ny sedan, ILX, bygget på samme plattform som Civic, samt at crossoveren RDX får en ansiktsløfting når den vises som 2013-modell.

Audi forventes å vise en oppfrisket versjon av den sporty sedanen, A3 Concept, som sto på Genève-utstillingen i fjor, samt en crossover konseptbil.

Cadillac har lovet å lansere ATS – en ny modell som skal på markedet mot slutten av 2012 som en utfordrer til BMW 3-serie og dens like.

De amerikanske merkene, Buick, Chevrolet, Dodge, Ford og Lincoln har nyheter med begrenset interesse for oss i Europa.

Hos Hyundai forventer vi å finne Veloster Turbo – en modell som også er aktuell for Norge. Mindre aktuell for oss er nok Genesis Coupé – i alle fall slik den vises i Detroit med 3,8-liters V6-motor.

Lexus skal avduke LF-LC Concept – et 2+2 coupé som skal fortelle om fremtidig designretning fra den luksuriøse Toyota-armen.

Mercedes har offisiell verdensdebut for sin nye, luksuriøse SL. Den eneste varianten som skal tilbys i USA i første omgang er SL550 med en 4,6-liters V8 under panseret. Hybrid E-Klasse vises også, i Detroit med kombinasjonen bensin-/elmotor.

Mini drar lakenet av sin nye roadster mens Nissan har et konsept som hinter om neste generasjon Pathfinder. Porsche viser nye 911 Cabriolet i Carrera- og Carrera S-utgaver.

Toyota skal avduke konseptbilen NS4 samt produksjonsutgaven av Prius C – en kompakt hatchback. Volkswagen viser Jetta Hybrid som skal på markedet i USA høsten 2012, mens Volvo kan dra frem en hybrid konseptbil og avsløre mer om sine planer.

Du finner en fyldig dekning av Detroit-utstillingen her på BilNorge.no.

Powered by Labrador CMS