Golf slo ut Mustang i USA

Ganske uventet slo VW Golf/Golf GTI ut Fords nye Mustang og Hyundai Genesis i kampen om å bli North American Car and truck of the Year. Ford F-150 vant i truck-klassen.

Publisert Sist oppdatert

Bilmessen i Detroit åpner alltid med kåring av årets bil og årets truck/utility i Nord-Amerika som her også omfatter Canada. I fjor vant Chevrolet med Corvette Stingray, så det var ventet at Ford Mustang ville bli det naturlige valget i 2015. Men juryen stemte annerledes og valgte VW Golf/Golf GTI foran Mustang. Golf er historisk verdens nest mest kjøpte personbil etter Toyota Corolla.

Sist gang Volkswagen halte i land seieren var med New Beetle tilbake i 1999.

I truck-klassen derimot gikk førsteplassen som ventet til Ford nye F-150 med aluminiumskarosseri og ecoboost-motor. På de neste plassene fulgte Chevrolet Colorado og Lincoln MKC. F-150 vinner fordi Ford har klart å slanke bilen med nær 350 kilo. Det er åttende gang Ford vinner prisen.

Ford F-150, nå i trettende generasjon, er fortsatt den klart mest kjøpte bilen i USA som den har vært det de siste 32 årene. For 43. gang toppet Ford F-serie pickup-truckenes bestselgerliste i USA i fjor med 753.851 solgte eksemplarer.

Ford lanserte F-serien i 1948.

Årets priser deles ut for 22. gang, denne gang plukket ut av en 57 medlemmer stor jury.

Powered by Labrador CMS