Saturn Vue Green Line

Saturn Vue Green Line

Chevrolet Tahoe Hybrid

Chevrolet Tahoe Hybrid

Chevrolet Tahoe Hybrid

Chevrolet Tahoe Hybrid

Saturn Vue Green Line

Saturn Vue Green Line

Desperat jakt etter en hit

Detroit (BilNorge.no) – De tre store amerikanske bilprodusentene er på desperat jakt etter én, eller helst et par, nye modeller som amerikanerne vil elske. Da innbyggerne søndag morgen våknet, var hovedoppslaget i Detroit News og Free Press en beskrivelse av den kampen de tre store - GM, Ford og Chrysler nå går igjennom for å få en suksess.

Publisert Sist oppdatert

Ironisk nok bruker Chrysler en av stjernene i TV-sukessen ”Desperat Housewives når de lanserer sin nye Imperial med grill nærmest kopiert fra Rolls Royse. En skikkelig amerikaner med enorme motorer og i slekt med Chrysler 300C. Mange betviler om dette er modellen som kan redde amerikansk bilindustri og få kundene til å snu opp fra å kjøpe japansk til å kjøpe amerikansk igjen.

Når bilutstillingen i dag åpner portene i Detroit, er tallene klare. Ford og GM hadde i fjorårets første 9 måneder et tap på utrolige 6 milliarder dollars, eller 42 milliarder kroner. Men de gir ikke opp. GM skal ta igjen det forspranget Toyota har på hybrid. De vil i Detroit vise flere modeller med hybrid drivlinje, og det nye er at det denne gangen er biler som skal i produksjon.

GM vil ta opp kampen med Prius og Honda Civic hybrid. GM vil lansere to SUVer med kombinasjonen gass og elektrisk drift - Saturn Vue Green Line samt en versjon av Chevy Tahoe. Motorsystemene er utviklet i et samarbeid mellom GM, DaimlerChrysler og BMW.

Ford vil komme med 12 hybridbiler, og ledelsen i både GM og Ford har gitt klar beskjed at de nå ønsker å sette seg i førerstolen når det gjelder utvikling av biler med hybrid drift. Og de påstår at kundene vil bli overrasket når de får se hva de må betale for bilene. Hybridbiler vil ikke koste mer enn biler med bensinmotor. I USA er det nesten ikke salg av biler med dieselmotor.

Powered by Labrador CMS