Ford-erstatning, men ikke med Firestone

Siden Ford/Firestone-problemene, og de mange rettssakene i kjølvannet, fremdeles vekker stor interesse, bør leserne av BilNorge få vite at når de nå kan komme til å lese om en solid erstatning fra Ford, så har ikke det noe med Firestone-saken å gjøre.

Publisert Sist oppdatert

Her dreier det seg riktignok også om en Ford som har slått rundt med ganske tragiske resultater. Men bilen var en Econoline og dekkene var noe helt annet enn Firestone.

Historien er selvfølgelig trist, og har de nødvendige sentimentale detaljer som gjør at en amerikansk tårepresse-jury drar til så det holder. For hør her: Lille Phoebe fylte 10år. Pappa og mamma Jimenez feiret bursdagen med å leie en 15 seters Econoline 1999 modell som de fylte med et dusin av lille Phoebes fødselsdagsgjester for å dra til Disney World. En dekkventil har åpenbart vært defekt, så føreren mistet kontrollen, kjørte av veien og bilen slo rundt. Ulykken gjorde at lille Phoebe i dag, i følge familiens advokat, var nesten komplett vegetativ.

Dermed satte dommer og jury i gang. Ford ble dømt for å ha produsert en defekt ventil (!!), at ikke en sjel om bord i bilen hadde brukt de selene som var installert, ble bare så vidt berørt (slik at erstatningen ble halvert fra 30,8 til 15,4 millioner dollars).

Men dette er altså en av de utallige amerikanske dommene som ankes og ankes inntil det bare er advokater som har hatt noen glede av den, og har ikke noe med de kommende høyprofil Ford/Firestone-sakene. Det vi tidligere har skrevet, at så langt har alle disse sakene vært avgjort ved utenomrettslige forlik, står fremdeles ved lag. Vikan regne med at når erstatningene en gang begynner å hagle her, kommer vi til å snakke om ganske andre summer enn 15 mill.

Powered by Labrador CMS