Austin Healey er tilbake

Austin Healey er vel et sportsbilnavn nesten like kjent som MG. Nå er det tilbake igjen. I seks forskjellige modeller.

Publisert Sist oppdatert

Men vi er vant til at Austin Healey skal stå på fire hjul. Foreløpig nøyer man seg med to på den nye utgaven. Dette er med andre ord en av de sjeldne anledningene hvor en sykkel oppkalt etter en bil kommer før bilen.

På Frankfurt-utstillingen fant man sykler overalt. Saab hadde sykkel, Lancia hadde sykkel, alle de tyske har sykler, snart er definisjonen på et premium bilmerke at de samtidig markedsfører en tråsykkel under bilmerkets navn.

Den vi snakker om nå skal selges av en engelsk leketøy-gigant, Kads@Play, men kommer selvfølgelig fra Kina. Det er der de fleste kjente britiske merkevarenavnene har havnet (riktignok ikke Riley og Wolseley, de tilhører fremdeles BMW).

Men så viser det seg at det er allikevel ikke Nanjing som står bak denne sykkelen. Nanjing er som kjent produsent av MG TF (se mer om den på www.mg-uk.co.uk) og det er de som også eier retten til Austin-navnet. Samtidig har de gjort en avtale med et selskap som heter HFI Automotive, som later til å eie Healey-merkevaren.

Det er med andre ord duket for en smule forvirring når Austin-Healey sykkelen og MG bilen ankommer Storbritannia tidlig neste år. Kanskje sykkelen blir et samleobjekt for de som får tak i den før namsretten setter en stopper for salget?

Powered by Labrador CMS