GM Tardek

Chevrolet Colorado ZR2 Concept

Chevrolet Colorado ZR2 Concept

Chevrolet Colorado ZR2 Concept

Chevrolet Colorado ZR2 Concept

Chevrolet Colorado ZR2 Concept

Chevrolet Colorado ZR2 Concept

Chevrolet Colorado ZR2 Concept

Army med GM-hydrogen

Det er bare noen uker til GM skal presentere sin brenselcellebil utviklet sammen med, og for, US Army.

Publisert Sist oppdatert

Lik det eller ei: det er et faktum at når militære tar tak i ting, så skjer utviklingen som regel mye fortere enn dersom det bare ligger kommersielle interesser bak.

Vi har en rekke eksempler som viser dette, fra penicillin til jetfly.

Og nå kanskje det blir ekstra fart i utviklingen av hydrogenfyrte brenselcellebiler. For GM har utviklet en Chevrolet Colorado-basert konseptmodell sammen med US Army Truck Research, Development and Engineering Center (TARDEC) som de skal vise i Washington i oktober.

Dette er resultatet av en avtale som ble undertegnet i fjor, og programmet videre sier at det skal testes og demonstreres i løpet av 2017.

GM har lenge jobbet med brenselceller. Selv kjørte vi en Opel store deler av en demonstrasjonstur fra nordest i Norge til vestest i Portugal, og Generalen har en egen avdeling som heter Global Fuel Cell Activities.

GM er vel de i verden som har flest patenter på brenselcellebiler. Da passer det jo bra at nummer to på den listen, Honda, er en veldig tett samarbeidspartner.

For hæren later det til at det er elbilens lydløse gange og elbilens høye dreiemoment ved lave hastigheter som teller mest for deres offroad-biler. Samtidig som hydrogen gjør det enklere med operasjoner langt unna noen elektriske plugger som en batterielektrisk bil trenger.

GM har bare lagt ut dette ene bilde men med solnedgangen i bakgrunnen kan vi i hvert fall se at bakkeklaringen ser ut som en bil som mener alvor. Den er enda større enn på Colorado ZR2-konseptet fra 2014.

Man får jo en klar antydning av ganske seriøse terrengdekk også.

Kan dette samtidig være GMs kommende svar på den kommende Wrangler Pickup?

Vent en måned, så vet vi kanskje mer. Og hvis vi venter helt til LA-utstillingen, dukker det kanskje også opp noen nye sivile detaljer om prosjektet?

Powered by Labrador CMS