GM inngår fiberavtale

General Motors og Teijin Limited har inngått en samarbeidsavtale som skal gi lettere biler med mindre utslipp.

Publisert Sist oppdatert

Teijin er et ledende selskap innen karbonfiber og komposittmaterialer med opphav i Japan.

Sammen med GM skal de nå utvikle karbonfiberbaserte kompositter (CFRTP - carbon fiber reinforced thermoplastic) som kan masseproduseres for bruk i GMs biler, trucker og crossovere.

Teijins innovative produksjonsteknologi er raskere og mer effektiv enn vanlig produksjon av karbonfiber, noe som muliggjør masseproduksjon for bruk i biler.

For å styrke samarbeidet med GM bygger Teijin opp et nytt teknisk senter i de nordlige deler av USA, ikke langt fra GMs hovedkvarter, tidlig neste år.

Karbonfiber er inntil 10 ganger sterkere enn vanlig stål og veier bare en firedel. Dermed kan CFRTP gi drastisk vektreduksjon og dertil hørende utslipp i bilindustrien.

Teijins teknologi muliggjør produksjon av komponenter på under et minutt, mens tradisjonelle komponenter i karbonfiber skal herdes i spesielle ovner over lang tid.

Det er flere innen bilindustrien som jobber med tilsvarende planer – blant annet skal BMWs elektriske biler bygges i tilsvarende materialer for å oppnå lavest mulig vekt og derigjennom størst mulig rekkevidde per opplading.

LES OM BMWs i-SERIE

Powered by Labrador CMS