Honda CHP Drone Squad
Honda CHP Drone Squad
Honda CHP Drone Squad

Honda med drone-politi

I årets designkonkurranse, en god tradisjon i forbindelse med bilutstillingen i Los Angeles, deltar Honda med en politibildrone.

Publisert Sist oppdatert

Bilutstillingen i Los Angeles er rett rundt hjørnet, og som vanlig har de fått med noen av de store bilfabrikkenes toppdesignere på å drømme seg inn i femtiden. I år er temaet «Politibil som møter behovene i 2025».

Det er også ganske vanlig at arrangørene har fått med seg kjente designere som dommere for å finne det mest vellykkede forslaget, men i år er dommerkollegiet forsterket med en tidligere politimann fra California – som for sikkerhets skyld også er en av USAs store bilsamlere.

En fagjury som behersker alle fag, med andre ord.

Blant de som deltar i denne øvelsen i år finner vi Honda R&D Americas, et separat designstudio de har i California. Og de har tatt utgangspunkt i et California de kjenner, altså et nett med highways i ganske dårlig forfatning, så deres bidrag setter ikke krav til noe ny infrastruktur.

Drone-Squad er navnet på denne patruljebilen. Den er bemannet, men bringer med seg ubemannede droner. Disse kan sendes avgårde, selv når moderskipet er i fart, og er en slags ubemannede motorsykler som kan sendes ut på en rekke forskjellige ekspedisjoner. Redningsoppdrag er selvfølgelig en del av repertoaret.

Det øker selvsagt slagkraften at Drone Squad også enkelt kan flyfraktes under et helikopter så den kommer så nær operasjonsområdet så raskt som mulig.

Som vi skal se i morgen, tanken bak dette er ikke helt ulikt det BMW hadde i hodet da de tegnet sitt forslag.

Powered by Labrador CMS