Jeep J8
Jeep J8
Jeep J8
Jeep J8
Jeep J8
Jeep J8

Back to basic – Jeep J8

Det var i militær sammenheng Jeep startet sin tilværelse, og nå skal den tilbake til røttene.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge general Dwight D. Eisenhower kunne ikke andre verdenskrig blitt vunnet uten Jeep. Selv om dette kan høres noe overdrevet ut, har den lille firehjulsdrevne bilen spilt viktige roller, militært så vel som sivilt, siden starten i 1941.

Nylig avduket Chrysler LLC en ny Jeep J8 på 2007-utgaven av militærutstillingen DSEi (Defence Systems & Equipment International). Bilen er beregnet for militære så vel som sivile oppdrag i regi av det offentlige.

Wrangler Unlimited

Utgangspunktet for Jeep J8 er en Wrangler Unlimited. Rammen er forsterket for å tåle tøffere påkjenninger og tyngre lass – inntil 1339 kg. Aksler, bremser og hjulopphengning er utviklet spesielt med tanke på tøffe påkjenninger, og blant endringene er bladfjærer bak. Command-Trac firehjulsdrift sørger for best mulig fremkommelighet, både på og utenfor veien.

Militærutgaven J8 leveres med 5-trinns automatkasse og en 2,8-liters dieselmotor som byr på 160 hk og et maks dreimoment på 400 Nm. Bilen kan trekke tilhengere på inntil 3,5 tonn.

Sand og vann

Luftinntaket har spesiell filtrering for å kunne operere i sandstorm i inntil fem timer. Med snorkel montert kan Jeepen vade gjennom vanndybder på inntil 762 mm.

Jeep J8 kan leveres i to basisutgaver – som 2-dørs pickup eller 4-dørs mannskapsvogn. Den kan utstyres med en rekke spesialinnredninger og ratt på høyre eller venstre side.

Jeep J8 er ikke konstruert for å kjempe direkte i frontlinjen, men den kan armeres og tilpasses spesielle oppdrag i varme og kalde strøk, for eksempel som ambulanse eller sambandsbil. Tauekroker og kraftige fangere gjør den praktisk å frakte med helikopter eller transportfly.

Powered by Labrador CMS