Maserati i Beijing

Maserati nr 20 000

Maserati i Beijing

Maserati med 20.000 og gondoler i Beijing

Maserati er flinke til å fortelle om det meste, også når det ikke skjer noe. For eksempel om bil nr. 20.000 ”under det nye regimet”, og om gondoltur i Beijing.

Publisert Sist oppdatert

Maserati har flere tidsregninger. Fra de ble grunnlagt, fra de flyttet fra Bologna til Modena, fra de ble overtatt av Citroën, fra de ble overtatt av de Tomaso, fra de ble overtatt av Fiat, og fra de ble overtatt av Ferrari (i 1997, før de ble tilbakeført til Fiat igjen i år).

Det er fra 1997 som regnes som den nye tidsalderen, det var da den nye GT-modellen ble født, og det var i denne perioden den nye firedørs ble lansert. Og i løpet av denne tiden er det bygget 20.000 biler av dette nobelmerket. Et par av dem har faktisk funnet veien til Norge også.

Det måtte selvfølgelig feires, og selve hurra-bilen viste seg å være en Touring Grå Quattroporte, bestemt for USA. Ikke så rart, USA avtar i dag mer enn 30% av Maseratis samlede salg. Der går det faktisk så unna at man regner med 2.500 nye Maseratier i år.

Men noen skal også selges i Kina, og Maserati ble valgt som den bilen som skulle representere Italia i en spesialutstilling som er kalt Italia i Parken.

Det er i realiteten feiring av 750-årsdagen for Marco Polo, som gjorde så meget for å bringe Østens varer til Vesten. Og siden han var fra Venezia, er det selvfølgelig fraktet gondoler til Kina, som nå beveger seg majestetisk på kanalene i Chaoyang parken, med den Forbudte By som bakgrunnsdekorasjoner.

Og der står en Quattroporte og en Coupé og føler seg nesten som hjemme.

Powered by Labrador CMS