Tesla brøyter seg fram

Tesla passerte i forrige uke Audi og har aldri vært større i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Tesla er ikke lenger bare et bilmerke som gjør seg bemerket på registreringsstatistikken fra OFV hver gang det kommer en båtlast med nye biler.

Fra å ha vært det 14. og 15. største merket de tre siste årene, registrerte Tesla mer enn 2000 biler i september og var plutselig inne på ti-på-topplisten akkumulert. Ut av listen røk Peugeot.

Nå var det Ford og Nissan Tesla tok opp jakten på, og i uke 49 var det takk og farvel til begge to. Men hva med Audi?

Det gikk en ny uke, så var Tesla også forbi Audi og er for tiden det sjuende største bilmerket etter å ha registrert 7351 biler ved inngangen til juleuka.

Det betyr at Tesla så langt i måneden har vært det klart største merket, betydelig større enn Volkswagen og mer enn dobbelt så store som Toyota.

Antallet registreringer svinger, og listen kan se annerledes ut når året er omme, men det er verd å legge merke til at Tesla Model X med en snittpris inkludert utstyr på rundt millionen nå er landets femte mest kjøpte bilmodell.

Tesla sier fortsatt intet om når Model 3 lansers i Norge. Ei heller hvor mange som står på reservasjonslisten.

Selv om nybilsalget heller ikke i 2017 kommer til å passere rekordårene 1985 og 1986, kan likevel 2017 bli tidenes bilår. Fordi så mange av de bruktimporterte bilene som tas til landet enten kun er daggamle eller bare noen få måneder, er det relevant å se på det samlede antallet nyregistreringer, og da kan det godt tenkes at rekordtallet på 175.855 biler fra 1986 ryker.

Powered by Labrador CMS