Tesla sikter mot rekord for Model 3

Etter å ha registrert 902 Model 3 per 10. mars, har Tesla allerede utleveringsrekordmålet innen rekkevidde.

Publisert Sist oppdatert

Er det Nissans utleveringsrekord på 2172 biler fra mars i fjor som er målet Tesla sikter mot når den amerikanske elbilprodusenten ti dager ut i mars har kvittert ut 902 stk. Model 3?

På samme tidspunkt i fjor sto Nissan notert med bare 530 Leaf, men giret opp utover i måneden og slo VWs Golf-rekord med 459 biler, alt ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla, ler i møte med Nissan-tallet.

– Vi vil ikke bidra til slike sammenlikninger. Vi er veldig fornøyd med at så mange har bestilt Tesla Model 3 og det handler om å levere ut flest mulig at disse bilene så raskt som mulig til kundene, sier Sandvold Roland.

Utlevering på Lillestrøm
For å makte å håndtere så store bilvolum har Tesla opprettet billager og utleveringssentral i tilknytning til Norges Varemesse på Lillestrøm. Der står det Teslaer «så langt øyet rekker». I tillegg står et betydelig antall Teslaer lagret i Drammen.

Til tross for at enkelte kunder har ventet opp mot tre år på sin Tesla Model 3, er det nå, bare få uker etter at de første kundene fikk bilene sine, kort leveringstid på Model 3, eller folke-Teslaen som den kalles på folkemunne.

Litt avhengig av fargevalg, er det fortsatt mulig for kunder som bestemmer seg nå å få Tesla Model 3 i løpet av måneden, vedgår Sandvold Roland.

Tesla er så langt i mars også det klart mest registrerte bilmerket. Tre av ti nye personbiler er en Tesla, og det er registrert nær fem ganger så mange Tesla Model 3 som VW Golf, den neste på listen.

70 prosent ladbart
Teslas betydelige aktivitet har ført til at andelen ladbare biler i mars er på over 70 prosent hvorav de rene elbilene utgjør 57 prosent. Akkumulert var Tesla Model 3 10. mars bare 61 biler unna å kjøre forbi VW Golf.

Bilprodusenter liker rekorder. Om det ikke nødvendigvis har så stor effekt utad, har det desto større virkning innad i organisasjonene.

Det er vanskelig å tro Nissan på at månedsrekord ikke var noe mål i mars i fjor da de så VW Golf-tallet på 1713 fra april i 2016 blinke i det fjerne og billageret var fullt. Derfor satte Nissan på fullt leveringstrykk ut måneden og var første - og til nå eneste – som har passert 2000 personbilutleveringer av en enkelt modell på én eneste måned.

I mars 2014 var det Tesla som innkasserte nevnte rekord da de maktet å registrere hele 1493 Model S. Volumet forbløffet langt utenfor Norges grenser.

Siden er denne månedsrekorden slått seks ganger, fem ganger av VW Golf og i fjor av Nissan Leaf.

Tall fra OFV viser at av de tre Tesla-modellene (Model S lansert i juli 2013, Model X i juni 2016 og Model 3 lansert i januar 2019) er det fram til nå registrert 32.930 enheter.

Powered by Labrador CMS