Morgan på plass. I USA!

Det har alltid kommet dryppende noen Morganer inn i USA, men det har blitt vanskeligere for hvert år, etter som krav til sikkerhet, miljø, og attester har økt. Men nå har fabrikken endelig fått typegodkjent Plus8. 150 biler i år, og neste år kommer Aero 8!

Publisert Sist oppdatert

Nå har fabrikken endelig utstyrt sin Plus 8 med fulle føderale godkjenninger, bremser, lys, kollisjon a la USA, eksos, og de har satt opp seks forhandlere som alle har full fabrikk-godkjenning.

Det er klart de begynner med Plus 8 – den er jo helt klassisk i fasongen, og V8-motoren har jo en solid GM-bakgrunn. Og er helt slik som amerikanerne tror de vil ha den. Jeg har allerede sett flere begeistrede rapporter som forteller at bilen (ikke karosseriet, men bilen) er bygget opp på gammel engelsk ask! Omhyggelige beskrivelser av den uavhengige forhjulsopphengningen (som stammer fra 1909) følger også med, og det er ganske festlig at det er trommelbremser bak.

På tross av en pris på 64.000 dollars, som legger den midt i Viper/911-landskapet, regner fabrikken med 100-150 i avgang pr. år. Og enda flere når Aero 8 blir lansert neste år. Den første federaliserte utgaven av den skal debutere i Los Angeles i januar 2004.

Den festligste delen av disse begeistrede reportasjene kommer etter at prøvekjøreren forteller at dette er et av verdens eldre bilmerker, og stammer fra de første tre-hjulingene ble bygget av H.F.S. Morgan i 1909 og at det er barnebarnet som i dag driver butikken. Og så avsluttes det med at ”når du møter den nyeste Morgan på standen i Los Angeles til vinteren, så husk å fortell at H.F.S. sendte deg”.

Moro med tradisjoner.

Powered by Labrador CMS