USA-Phaeton ditcha

Endelig har VW kastet inn håndkledet, i hvert fall på USA-markedet, og skal gjøre Phaeton til det ikke-produktet det alltid har fortjent å være. Neste år trekkes bilen tilbake der.

Publisert Sist oppdatert

Nå er VW glupe nok til å fortelle at september 2006 er deadline. Ikke kjenner jeg strategien bak en slik melding, tror de kundene kommer til å køe seg opp og kjempe på nevene løs for å få tak i de siste eksemplarene? 686 av denne modellen er solgt der i år – målet var 10.000 biler i året allerede i fjor. Da den aldri viste tegn på noe som helst, i nærheten skulle vi bare vente til V-åtteren kom. Eller til dieselmodellen kom. Det hjalp lite. Noen som antyder at det ikke var en og annen stormannsgal tanke ute og gikk?

Dette er selvfølgelig et ledd i ex-Chrysler nest-topp Wolfgang Bernhards tapre forsøk på å hente VW i USA tilbake til de svarte bunnlinjers avdeling. Han vil få problemer, selv med Passat, og den tradisjonelle amerikanske bestselgeren, Jetta på plass, har USA-salget så langt endt 11 prosent under fjorårets.

Hjemme i Europa forsøker VWs talspersoner å trøste seg selv med å fortelle at salget av Phaeton så langt i år er 25% over fjorårets, uten å nevne noen tall. I fjor endte Phaeton-salget i Europa på ca. 3.700 – litt ned i forhold til 2003 og bare ca 10.000 under S-Klasse Mercedes. Den samme talsmannen forteller for øvrig at det skal komme en etterfølger til dagens.

Stephen Pope, analytiker hos Cantor Fitzgerald i London, sier det litt tydeligere til Detroit News: ”Det amerikanske er verdens mest dynamiske bilmarked. Funker ikke bilen der, funker den ingen steder. De skulle ganske enkelt droppe den helt”.

Powered by Labrador CMS