I dag åpner Polestar Space i Oslo

Hysj, du skal få følelsen av å komme inn på et kunstgalleri når du entrer Europas første Polestar Space, midt i kvadraturen i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Glem «bilbyer» og slitne lokaler i et industriområde, nå er Volvo-avlegger Polestar endelig på plass i Norge – og de går utradisjonelle veier.

- Vi har funnet en perfekt beliggenhet i Oslo, er budskapet fra Polestar-sjef Thomas Ingenlath.

Det dreier seg om gamle teppe- og kafélokaler ett kvartal fra Karl Johan, nærmeste bestemt på hjørnet av Øvre Slottsgate og Prinsens gate. I nærheten ligger det «progressive» merkevarer, fastslår Polestar.

- Som et museum
Ansvarlig for utforming av Polestar Places over hele verden, Rong Guan, sier at disse ikke skal se ut som en butikk, man skal nærmest få en følelse av å gå inn i et museum eller et bibliotek, med dempet lydnivå, hvor alt fokuset er rettet mot de utstilte bilene.

Her er det minimalisme for alle pengene, du finner knapt et møbel.

Pågående selgere skal du slippe unna, her er det produkteksperter som skal veilede kundene, uten provisjonsordninger. Salgene skjer i hovedsak digitalt.

Showroomet i Oslo er stor i Polestar-sammenheng. Det er på rundt 350 kvadratmeter, noe som gir plass til maksimalt tre biler. Kundene kan se for seg hvordan bilene ser ut i ulike farger og med ulikt utstyr via skjermer og/eller VR-briller. Hvor demobilene skal plasseres i «bilfritt sentrum» vet vi foreløpig lite om.

I første omgang er det Polestar 1 og Polestar 2 som er utstilt. Polestar 3, en SUV, kommer først i 2022.

Roadshow
Polestar 2 har vært dratt gjennom Europa på et roadshow, som kulminerer med fredagens store åpning i Oslo. Blant annet har Stavanger, Bergen og Trondheim fått besøk av Polestar.

- Responsen har vært fantastisk, sier sjefen for Polestar i Norge, Alexander Hørthe, til BilNorge.no. Han har nå vært syv uker i jobben, etter å ha gjort karriere i Tesla.

Han sier at det ikke er noen fellesnevner når det gjelder hvem som har vist sin interesse for Polestar 2.

Hørthe vil ikke si noe om hvor mange nordmenn som har betalt depositum for å sikre seg en Polestar 2. Disse kan ikke regne med å få kjørt bilen før de kjøper den. De første demobilene er ikke ventet før i mai.

Man kan kjøpe en Polestar, men også abonnere på dem eller lease.

Kommer i storbyene
Det skal åpnes Polestar showroom i landets største byer. Disse skal stå klare til neste år, når Polestar 2 kommer til landet i mai/juni. Utover at disse kommer i Bergen, Trondheim og Stavanger er lite kjent ennå.

- Vi vil finne de beste stedene for disse showroomene og forhaster oss ikke, sier Hørthe. Det eneste som er sikkert er at de skal være der folk ferdes, langt unna tradisjonelle forhandleranlegg.

Kan bli suksess
Alt ligger til rette for at Polestar 2 blir en populær bil i Norge. En elbil med over 400 hk, 4x4, flott design, innovative løsninger og mye utstyr for under en halv million kroner vil sørge for det.

Powered by Labrador CMS