Hvem hamstrer Pontiac?

Pontiac skal dø, fikk vi beskjed om. Så gjorde vi en kjapp sjekk på importstatistikken for å se om det er kommet noen til Norge i det siste: Resultat: Noen hamstrer!

Publisert Sist oppdatert

Nå er det selvfølgelig Opplysningsrådets statistikk for bruktimport vi konsulterte. Nye Pontiac personbiler har ikke vært registrert siden 1998 her i Norge. Men brukte kommer det stadig.

For en overraskelse. For det første er Pontiac nå nummer to på listen over bruktimporterte amerikanere. (Chevrolet på første – ikke overraskende). Dette indianermerket ligger faktisk på plass nr. 18 totalt, rett etter Alfa Romeo, men foran Mazda, Jaguar, Citroën, Cadillac og Smart.

LES VÅRT FARVEL TIL PONTIAC

Men det virkelig oppsiktsvekkende er at Pontiac er det første merket på denne listen som faktisk har økt i volum i forhold til i fjor. Så langt i fjor var det tatt inn 29 brukte Pontiac’er, hittil i år er vi oppe i 33. Det er en stigning på nesten 14 prosent, mens bruktimport totalt har sunket med 44 prosent!

Ikke nok med det, tallene for siste uke, den uken dødsdommen falt, er enda mer oppsiktsvekkende. 9 biler plasserer merket på en delt 10. plass på denne statistikken.

Og for april, frem til den 27., er vi oppe i 20 slike biler. Det betyr at så langt i april, er økningen på 82 prosent – de eneste andre som har økt mer i prosent er Land Rover og Rolls Royce, men der er volumene mer beskjedne: fra en til to biler.

Nå tar det tid å kjøpe en bil i USA, få sendt den over, og registrert den, så vi regner med at denne oppsiktsvekkende utviklingen ikke har noe med GMs rasjonaliseringsplaner å gjøre.

Men egentlig ganske pussig allikevel.

Powered by Labrador CMS