Oprahs Pontiac-stunt premiert

Da Oprah Winfrey startet sin sesong i midten av september i fjor, satte hun en slags rekord ved å gi bort 276 nye Pontiac G6. Et enormt reklamesunt selvfølgelig, som nå er blitt premiert i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Det hele startet da GM skulle lansere Pontiacs nye G6 modell, nok en av GMs mange underveldende nye modeller. Men her sørget de i hvert fall for litt oppmerksomhet. For da Winfrey dro i gang sin enormt populære TV-serie igjen i fjor høst, ante ikke de 276 tilskuerne i studio at de skulle ende opp som G6 eiere.

Dette stemte jo ganske godt med showvertinnes tema for sin 19. sesong: ”The wildest dreams come true”. At sluttresultatet ikke ble så godt som ventet er en annen sak, bilen selger ikke spesielt bra og Pontiac-forhandlerne forteller ikke om noe høyere trykk.

Men for reklamebransjen var det selvfølgelig spennende nok. Såpass stort at juryen i Cannes Lions International Advertising Festival bestemte at dette innslaget skulle få en gullmedalje.

I ettertid forteller GM at showet sørget for at 87 prosent av alle voksne amerikanere ble klar over at G6 eksisterte etter dette showet, og at aldri har så mange søk etter et tema vært registrert på Google som G6 rett etter showet. Men hva hjelper egentlig det?

Powered by Labrador CMS