Klart for Rolls-fabrikken

Etter at en flåte Rolls-Royce-prototyper har testet ved polarsirkelen, er de nå i tropiske områder. Og i England har gravemaskinene startet. Der er det siste grønne lyset for den nye Rolls-fabrikken tent.

Publisert

Rolls-Royce fabrikken skal gli elegant inn i det britiske landskapet når den står ferdig
Rolls-Royce fabrikken skal gli elegant inn i det britiske landskapet når den står ferdig

Fabrikken er tegnet slik at den overhodet ikke skal ødelegge landskapet noe, den kommer til å ligge til dels langt under overflaten og det som vil finnes av tak der skal beplantes med ville planter. Den nye fabrikken kommer til å bli bedre kamuflert enn noen av de anleggene som bygget Rolls-Royce Merlin-motorer under krigen, forskjellen er bare at nå vet alle hvor den ligger.

60 millioner pund skal BMW investere i denne fabrikken. Først i slutten av forrige uke ble det klart at de ville få alle nødvendige tillatelser slik at klarsignalet til bygging kunne gis. 300 svært kompetente håndverkere skal ansettes når fabrikken er klar. De skal fremstille 1000 Rollser hvert år.

Bilen skal bruke en spesialutgave av BMWs V 12 motor, som selvfølgelig skal bygges i Tyskland. I begynnelsen skal også den spesielle aluminiumsrammen og en rekke karosserideler produseres i Tyskland. Men BMW legger vekt på å forsikre om at når de tar over Rolls-Royce 1/1-2003 skal ”fabrikken fortsette å bygge autentiske Rolls-Roycer i England, men med full tilgang på alle BMWs ressurser. Det vil bli en moderne tolkning av alle Rolls- Royce’s tradisjonelle verdier og kvaliteter”.

Byggingen av det 36.000 kvadratmeter store anlegget starter tirsdag. Avtale med de første forhandlerne er allerede skrevet, blant dem finner vi klassiske Rolls-navn som HR Owen og Jack Barclay. Og det lille vi vet om bilen er at den får en pris på rundt 200.000 pund. AT BMW nå forteller at de også tenker seg en Rolls-linje til, betyr imidlertid ikke at vi kan vente oss en billig-utgave, slik VW lover oss fra Bentley.

Powered by Labrador CMS