Elektrisk fra Ssangyong

Australske medier hadde en god dag i forrige uker. SsangYong fortalte at de var i ferd med å utvikle en elektrisk "Ute". Australias tradisjonsrike og foretrukne biltype.

Publisert Sist oppdatert

En Ute er en kombinert pick up og personbil – en som kan løse nesten alle aktuelle oppgaver ute på bygda, og som kan flytte folk og frakt over store avstander.

Det siste er kanskje grunnen til at de som tradisjonelt har vært sterke på Utes, fremdeles ikke har lansert noen elektrisk versjon. Lokalt er det derfor en ekstra fjær i hatten dersom SsangYong blir den første i det segmentet.

Det var under en presse-samling i Seoul nylig at Daniel Ram, sjefen for eksportmarkedene, kunne fortelle at «H 100 for tiden er under utvikling, og at den vil sørge for en del overraskede ansiktsuttrykk når den kommer».

Denne pickupen er snart på plass i Norge

Han kom ikke med detaljer, men han snakket om en ny plattform for elektriske biler derfra, og han «regnet med» at den ville trekke på alle hjulene. Om det kom til å bli en motor for hver aksel svarte han imidlertid ikke på.

Sungchin Park, sjef for produktutvikling gikk enda lenger og sa blant annet at e-SIV-konseptet (bildet) som vi så i Genève i år, snart vil dukke opp som produksjonsbil.

«Den vil komme før H100», sa han, og la til at Ute’n nok ikke ville være på plass før i 2023. «Vi blir kanskje de første – hvis ikke Tesla slår oss. Jeg har sett noen pick-up skisser derfra».

Han sa også at som mål hadde de 450 NEDC-kilometer rekkevidde og at det var solid backing fra eieren, indiske Mahindra & Mahindra, nå.

Powered by Labrador CMS