Over 500 superladere

I 2013 installerte Tesla de første superladerne sine. Nå, fem år senere, har de installert over 500 stykker.

Publisert Sist oppdatert

Teslas superladere – eller Superchargere, som de selv kaller de – er utvilsomt et viktig salgspunkt for Tesla, og nå har de nådd en milepæl her til lands:

Supercharger nummer 500 er nemlig installert her til lands.

Den nyeste Tesla-stasjonen i Norge er på Arna utenfor Bergen. Her ligger 12 ladere rett ved E16, og inkludert disse 12 har Tesla nå altså passert 500 totalt.

I Europa er det nå over 3200 ladere, fordelt på over 400 stasjoner. Det er ganske imponerende tatt i betraktning at det bare er fem år siden utrullingen av disse laderne begynte. Fra de fem første landene i 2013 er det nå 23 land som har fått Superchargere installert.

Det siste året har intet mindre enn 20 nye ladere åpnet hver eneste uke i Europa.

Det er slike stasjoner som muliggjør ordentlig kontinentkryssing med Tesla – slik vi så i det ville kappløpet mellom en Tesla Model X og en Fiat Panda for to uker siden.

Statistikk fra Tesla viser at bilene deres hyppig brukes på tvers av europeiske landegrenser. En av fem norske Tesla-eiere benyttet seg av Supercharger-tilbudet i Danmark, for eksempel, mens det i Belgia og Østerrike var trekvart av alle Tesla-eiere som tok bilen utenlands.

Blant Superchargerene i Frankrike og Italia er to av fem ladinger utført av utenlandske biler.

Totalt har det europeiske Supercharger-nettverket fasilitert 850 millioner kilometer med Tesla-kjøring, og i snitt kobles en Tesla til en Supercharger ett eller annet sted i Europa hvert tiende sekund.

Her kan du se utviklingen i Supercharger-nettverket fra 2013 og frem til i dag:

Powered by Labrador CMS