Rally-Tiguan
Rally-Tiguan
Rally-Tiguan
Rally-Tiguan
Rally-Tiguan
Rally-Tiguan
Rally-Tiguan
Rally-Tiguan

Rally-Tiguan!

Det svenske firmaet CarEvents har rigget en Tiguan som rallybil. Vi inntok kartleserstolen for en prøvetur.Publisert Sist oppdatert

Bilen har ikke all verdens med krefter, for de har valgt en standard 1,4-liter TSI-motor med 150 hester, men det er mer enn nok til å sørge for at fartsopplevelsen griper tak i både innvoller og netthinne.

Blant komponentene som er endret fra standard- til rallyspesifikasjon, er støtdemperne for å sikre stabilitet og veigrep under forhold som er mer ekstreme enn en Tiguan vanligvis vil bli utsatt for. Bilen blir nok aldri å se i konkurransesammenheng. CarEvents, som også har en rallyrigget Touareg i stallen, benytter bilene til demonstrasjonskjøring for sine kunder.

Vi fikk anledning til å blir med som ”kartleser for den tidligere rallyføreren Per-Erik Niemi på vinterveier i de dype, svenske skoger ved Kall i nærheten av Åre. På med hjelmen, testing av at kommunikasjon fungerer gjennom headsettet, og så full gass.

For de av dere som ikke har hatt anledning til å sitte på med en rallybil, kan det virkelig anbefales som en super opplevelse. Det er nesten umulig å beskrive det, men fartsfølelsen er faktisk langt heftigere enn du får inntrykk av når du ser TV-bildene fra kamera om bord i rallybilene. (http://www.carevents.se).

Powered by Labrador CMS