Volvo avslører endelig rekkevidde

Volvo har lovet en elektrisk rekkevidde på 400 kilometer i sin første elbil. Nå kommer de offisielle tallene.

Publisert Sist oppdatert

Ved fabrikken i Gent kommer XC40 på løpende bånd

Ifølge den europeiske WLTP-syklusen får Volvoen med den enkle betegnelsen (trekk pusten dypt!) «XC40 Recharge Pure Electric» en rekkevidde på 418 kilometer slik at du kommer litt lenger enn opprinnelig lovet.

Nå skal det legges til at de norske modellene har tilleggsutstyr som gjør rekkevidden en kilometer kortere, men pyttsann.

Bilen er nå i full produksjon ved fabrikken i belgiske Gent, og de første bilene kommer til Norge om nokså nøyaktig en måned.

I tillegg til bra rekkevidde kan bilen skryte av firehjulsdrift, 408 hester og et dreiemoment på 660 Newtonmeter. Når vi legger til at den kan trekke tilhengere på inntil 1500 kg, skjønner du sikkert at den oppfyller kravene til svært mange norske bilkjøpere.

Les flere detaljer om XC40 Recharge Pure Electric her

Populariteten bekreftes av at 9000 nordmenn tegnet sin interesse i løpet av et par uker da bilen ble presentert. Nå vil jeg tro mange av disse også sto på andre ventelister, men PR- og kommunikasjonssjef Erik Trosby er meget optimistisk:

– Det er mange som har bestilt bil og vi ser fram til å begynne å levere ut biler til norske kunder i fjerde kvartal. XC40 blir vår mest solgte modell det kommende året. Det er et stort antall biler som skal leveres ut på kort tid landet over, og våre forhandlere gjør seg nå klare til å gjennomføre dette så raskt som det er praktisk mulig, sier Trosby.

Her finner du priser og data for alle XC40-modeller i vår nybil-database

Powered by Labrador CMS