SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox
SwissRoomBox

Bobil i bagasjerommet

Basert på ideen til Swiss Army-kniven har Phillip Perakis funnet opp en sammenleggbar campingløsning som får plass i en vanlig bil.

Publisert Sist oppdatert

Akkurat som med den sveitsiske Army-kniven, ligger hemmeligheten i den sveitsiske RoomBox, en komprimert bobil, i å folde elementer på den riktige måten.

RoomBox er en samling smarte moduler som er slått sammen til en kasse som fint får plass i de fleste bilers bagasjerom.

Kjappe løsninger
Denne boksen kan foldes ut, klikkes på plass, eller skyves ut og inn eller frem og tilbake, og vips, så har du soveplass til to, eller koke- og spiseplass for to eller fire, uten et eneste inngrep i selve bilen.

Produsenten, som selger slike enheter til et sted mellom 1645 og 2220 euro, påstår at det vil ta deg to minutter å få opp spisestua og kjøkkenet, mens dobbeltsengen – som justerer seg perfekt etter bredden på bilen, vil ta deg fem minutter å få montert trygt og sikkert.

Det er også justeringsmuligheter gode nok, sier produsenten, til at du får både seng og spisebord i skikkelig vater, uansett hvor skrått underlag bilen befinner seg på.

Nå er det ikke alle biler denne pakka passer inn i. En stor bakdør later for eksempel til å være ganske nyttig.

I utgangspunktet måler det hele 100 (eller 120) x 49 x 12 cm, men utslått snakker vi om litt andre arealer.

Mange muligheter
Lengden på sengen kan for eksempel varieres mellom 180 og 200 cm. Høyden kan variere mellom 20 og 45 cm i en bil, og mellom 35 og 70 cm for en van. Og vi har en bredde som er veldig avhengig av den plassen som står til rådighet – den kan varieres mellom 100 og 160 cm.

Vekten på det hele er 29 kg for den minste og 41 kg for den største utgaven. Men det er bygget inn både håndtak og små trillehjul for å gjøre transporten til og fra bilen, når man ikke lenger er på tur, mye enklere.

Jeg liker navnene på feste- og reguleringssystemene, som for øvrig er patentsøkt: easy3D heter det ene, og quickFix heter det andre.

Hvorfor er ikke den sveitsiske Army-kniven utstyrt med lignende snappy beskrivelser?

Powered by Labrador CMS