Geely til UK

Kinesiske biler kommer stadig nærmere. Neste år er de første Geely-modellene på plass i Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

Geely International Corporation, eierne av Volvo, har inngått en avtale med britiske Manganese Bronze Holdings plc (MBH) om distribusjon av Geely biler i UK.

Den britiske organisasjonen skal hete Geely Auto UK og stå for salg, ettermarked samt etablering av et britisk forhandlernett for Geely.

MBH og Geely har allerede et partnerskap når det gjelder produksjon av den legendariske London-taxien. Den britiske produksjonen skjer i Coventry av London Taxi Company, en divisjon av MBH, mens Geely i Kina produserer drosjene for markeder utenfor UK.

Det britiske selskapet vil starte med å importere Geely Emgrand EC7 som firedørs sedan og 5-dørs kombikupe – en modell i det store C/D-segmentet. Bilene har 1,5- og 1,8-liters bensinmotorer.

Modellen fikk nylig fire stjerner i EuroNCAP kollisjonstest, og motorene er innenfor utslippskravene i Euro5.

LES MER HER

Importøren antyder en startpris på ca 10.000 pund og tilbyr en garanti på fem år / 100.000 miles.

Geely har et stort modellprogram, så flere biler vil følge etter hvert. Målet er å lansere en ny modellserie i året de neste 4-5 årene. Geely Auto UK ønsker seg 30-40 gode forhandlere, og de tar gjerne imot de som tidligere solgte MG/Rover.

Geely er et av Kinas raskest voksende selskaper innen bilindustrien. I tillegg til et omfattende modellprogram har de interesser verden rundt. En av disse er eierskapet i Volvo Personbiler.

Powered by Labrador CMS