BMW M testbil
BMW M testbil

Fremtiden er elektrisk hos BMW M

Selskapet bak de mest sportslige modellene, BMW M, er på veien med en ny testbil.

Publisert
Adnuntius-ad. Hidden in the editor. Format: "bilnorge.no - desktop - netboard 1 (artikkel)", size: 580x400.

BMW M runder femti og har lovet oss flere nyheter i den forbindelsen. Men de letter også litt på sløret med hensyn til hva fremtiden vil bringe.

To elbiler bærer allerede bokstavene M i modellbetegnelsen; den firedørs coupéen BMW i4 M50 og SUV-en BMW iX M60. Neste år får de selskap av luksussedanen BMW i7 M70. Alle leverer ytelser og kjøredynamikk i velkjent BMW-stil, men M har mer å by på.

Selskapet letter nå på sløret og avslører at mer elektrisk kjøreglede er på vei – i form av den første helelektriske «rene» M-modellen. Det betyr at listen heves ytterligere for hva man kan forvente av dynamiske egenskaper og ytelser.

Unik testbil

Etter en rekke intensive utviklings- og testfaser, først på virtuelle modeller og deretter på testbenker, flyttes nå testing ut på asfalten for realistisk bruk av både komponenter og programvare. Det hele skjer i form av en helt spesiell testbil, utviklet av ingeniørene hos BMW M GmbH.

Adnuntius-ad. Hidden in the editor. Format: "bilnorge.no - desktop - superboard 1 (artikkel)", size: 980x600.

Testbilen har et modifisert karosseri fra BMW i4 M50, med en egen chassisteknologi for den elektriske drivlinjen. De brede hjulbuene avslører at for- og bakakslene er designet for dynamisk kjøreglede. Videre er bilen utstyrt med et tilpasset fjæringsoppsett fra BMW M3/M4.

Interiøret i testbilen er proppet med omfattende måleteknologi som brukes til å analysere alle detaljer i ulike kjøresituasjoner. Gjennom bruk av testbilen, kan teorien fra programmeringen tas ut i praksis i et rullende laboratorium og gi data til videre utvikling og justering.

Fire motorer

Kjernen i testbilen er fire elektriske motorene, som er koblet sammen via en integrert kontrollenhet for dynamisk M xDrive firehjulsdrift. Når alle fire hjul hver for seg er drevet av en elektrisk motor, åpner det helt nye muligheter for en trinnløs, ekstremt presis og samtidig svært rask fordeling av kreftene.

Gjennom den sentrale kontrollenheten, går signalene videre via en lamellclutch og differenssialer til de fire motorene. Kraftoverføringen til hjulene baseres på verdiene fra pedalens posisjon, styrevinkelen, langsgående og sideveis akselerasjon, hjulhastigheter og en rekke andre parametere.

I løpet av millisekunder kan derfor kreftene og dreiemomentet til de elektriske motorene doseres så nøyaktig at trykket på pedalen realiserer et nivå av dynamikk som er uoppnåelig ved bruk av konvensjonelle drivsystemer.

Arbeidet som nå gjøres med testbilen er avgjørende for å sikre at fremtidige elektriske modeller fra BMW GmbH vil preges av akkurat det samme som har gjort BMW sine M-biler spesielle de siste 50 årene.

Powered by Labrador CMS