En forsmak på neste BMW M2

BMW har sendt ut offisielle teaser-bilder av neste generasjon M2 i psykedelisk innpakning.

Publisert

M2 er den mest populære modellen fra BMW M i Norge. Siden lanseringen er det ifølge OFV registrert 176 nye M2 på norske skilter – inkludert 41 av Competition-utgaven.

Med bare noen måneder igjen til verdenspremieren for neste generasjon M2, nærmer siste testfase av bilen seg slutten.

I likhet med første generasjon vil også den nye by på ekte kjøreglede i kompakt format – både for normal landeveiskjøring og i fri utfoldelse på racerbanen.

Da den originale M2 ble lansert i 2016 dro vi til Budapest for prøvekjøring, inkludert noen heftige runder på Formel 1-banen Hungaroring.

Nykommeren får ytelser på nivå med toppmodellen fra forrige generasjon, spesialmodellen BMW M2 CS. Det innebærer hele 450 hestekrefter i den kompakte coupéen.

Under panseret ligger samme 6-sylindrede motoren man finner i storebrødrene BMW M3 og BMW M4, dog i en litt nedtunet konfigurasjon.

Kjøpere vil kunne velge mellom 8-trinns M Steptronic automat eller 6-trinns manuell girkasse. De sportslige egenskapene forsterkes av det adaptive M-chassiset og bakhjulsdriften.

Bilen er basert på nye BMW 2-serie Coupé.

Under den midlertidige innpakningen til helt BMW M2 skjuler det seg et sportslig design med typiske BMW M-detaljer. På menyen for ekstrautstyr vil man blant annet finne karbontak og M-bøtteseter i karbon.

Verdenspremieren til nye BMW M2 blir i oktober, etterfulgt av markedslanseringen i april 2023.

Powered by Labrador CMS