BMW lanserer Plug&Charge

Fra midten av 2023 vil en Plug&Charge-funksjon være tilgjengelig i de første BMW-modellene. Dermed kan kundene lade på en rekke ladestasjoner uten å måtte bruke ladebrikke eller app.

Publisert

Plug&Charge er en funksjon som gjør lading av elbil særdeles enkelt. Systemet har vært benyttet av Tesla i en årrekke, og nå følger stadig flere bilprodusenter i de samme sporene.

Alt kunden trenger å gjøre er å koble ladekabelen til ladeporten på bilen – så vil nødvendige data automatisk flyte via ladekabelen i tillegg til selve strømmen. Det er dermed ikke nødvendig å aktivere ladingen ved hjelp av en app eller ladebrikke – bilen autentiserer seg selv.

Ved slutten av ladeøkten overføres også nødvendig betalingsinformasjon.

Plug&Charge-teknologien benyttes allerede av flere bilprodusenter, men BMW Group hevder å være det første selskapet som integrerer muligheten til å samle flere ladeavtaler i sitt kommende Plug&Charge-tilbud.

– Tradisjonelle Plug&Charge-løsninger er knyttet til én enkelt, fast leverandør mens løsningen som vil være tilgjengelig for BMW-modeller i fremtiden tilbyr en stor grad av fleksibilitet, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

– Dette lar kundene knytte sine nåværende ladeavtaler fra minst fem forskjellige leverandører til bilen og dermed bruke ladestasjonene til disse operatørene på en svært enkel måte. Den eneste forutsetning er at ladestasjonene må være koblet til Hubjects Europadekkende eRoaming-nettverk.

Enkelt og fleksibelt med IONITY og BMW Charging

En svært viktig del av den kommende Plug&Charge-funksjonen til BMW Group, er Plug&Charge-tilgang til IONITY-ladenettverket.

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group, med Audi og Porsche, lanserte joint venture-selskapet IONITY i 2017.

Senere har også flere bilprodusenter sluttet seg til selskapet som utvikler, etablerer og drifter et nettverk av hurtig- og lynladere for elbiler over hele Europa. I Norge finnes nå IONITY’s hurtig- og lynladere på 22 lokasjoner, med totalt 138 ladepunkt. Flere nye er under konstruksjon.

IONITY er en sentral del av ladenettverket knyttet til BMW Charging, som i dag gir kundene tilgang på nærmere 400.000 ladestasjoner rundt om i Europa.

Storfamilie i vekst

Siden lanseringen av BMW i3 i 2013, har den elektriske familien til BMW blitt utvidet med iX3, i4 og iX. I løpet av de neste månedene lanseres helt nye iX1 og i7. Deretter følger blant annet en elektrisk 5-serie.

– Allerede i 2023 forventer BMW Group å dekke over 90 prosent av de ulike segmentene med elbiler. Brukervennlige løsninger for lading er dermed en viktig faktor for sømløs elektrisk mobilitet fra BMW, MINI, Rolls-Royce og BMW Motorrad i årene fremover, konstaterer Tegneby.

Powered by Labrador CMS