Porsche Boxster: Førpremiere

Bilprodusentene liker å holde publikum i ånde og en måte å gjøre det på, er å fore media med bilder av nye modeller i god tid før lansering. Som for eksempel Porsche. Boxster lanseres ikke før i september, men vi har allerede fått et knippe bilder av nykommeren.

Publisert

Boxter
Boxter

Først publisert i BIL 8 - 1996.

Jeg fikk et lite glimt av den på Nürburgring tidligere i sommer. Da var den kamuflert, men ikke godt nok til å skjule at det var en Boxster. Porsches nye toseter har nemlig et karakteristisk design som ikke lar seg skjule av mattsvart lakk og tapede lykter.

Boxster blir den første standard-Porschen som får den nye vannkjølte motoren. Selv om dette også er en boxer, har motorlyden fått en helt annen karakter enn den “gamle luftkjølte motoren. Først og fremst legger en merke til at den mekaniske motorstøyen er vesentlig redusert, men den nye motoren høres likevel friskere ut, noe som kan skyldes at den har 2,5 liter sylindervolum mot 911 Carreras 3,6 liter. 204 hk bør holde. Fabrikken lover at 0 til 100 km/t skal gå unna på 6,9 sekunder og at toppfarten ligger rundt 240 km/t.

Det siste er blant annet gjort mulig ved å gå grundig til verks for å senke luftmotstanden. Cd 0,31 er meget gunstig for en bil av denne typen og er blant annet oppnådd ved å gjøre bunnplaten slett. For den som vil bruke Boxster i vinterhalvåret og vil ha litt bedre komfort enn stofftaket gir, er det utviklet en hardtop som veier beskjedne 25 kg samt en lasteholder som kan ta 75 kg last og som kan brukes enten taket er oppe eller nede.

For den som vil ha automatgear, har Porsche videreutviklet Tiptronic-gearkassen og Boxster kan leveres med en femtrinns Tiptronic S automatkasse.

Når Porsche er hissige på å få ut bilder på Boxster, har nok det sammenheng med at en rekke potensielle kunder kan gå og kjøpe Mercedes SLK eller BMW Z3. Boxster er en helt annen type bil enn de to nevnte, men det blir også prisen. Mens du kan få en Z3 fra 325.000 og SLK sannsynligvis vil koste et sted rundt 425.000 kroner, snakker man hos Porsche om priser rundt 700.000 kroner for Boxster. Det burde gi Boxster vesentlig høyere status og akkurat den prestisje Porsche ønsker.

Powered by Labrador CMS