Chrysler Voyager: Bedre enn du tror

Chrysler Voyager er Norges mest solgte flerbruksbil. Mange ble registrert som særnorske kombibiler, og er blitt en utrolig populær familiebil.

Publisert Sist oppdatert
Chrysler Voyager

Chrysler Voyager

Først publisert i BIL 10 - 2005.

Voyager har meget bra kjøreegenskaper med stabilt veigrep selv på svingete vei. Men styringen er typisk amerikansk, løs og man har svak styrefølelse.

Bilen har meget god sittekomfort, men har bilen kombiløsning er det ikke direkte god plass i bak-setet. Der er det dårlig komfort på grunn av regler om skillevegg.

Dyr bil å eie
Voyager er en dyr bil å eie, med høyt drivstoff-forbruk. Men så er det også en stor bil med masse plass. Den er også dyr å reparere da det er få ikke-spesialverksteder som er villig til å utføre arbeide på bilen.

Mange feil
Mange har klaget over kvaliteten på Voyager. I NAF og Svenske Bilprovnings rapporter om brukte biler har Voyager ofte kommet ut som en av bilene med flest feil. Men det er enorm forskjell på bilene som er solgt i Norge.
Feil som ofte har gått igjen er:
• oljelekkasjer
• overoppheting
• dårlig kupevarme
• feil med kjørelys (problemet er at pærer smelter og det kan føre til jordningsfeil)
• sentrallåsen og bakrutepusser

Listen kan gjøres lang, men importøren og forhandlere har gjort masse for å utbedre feilene på bilen. Knapt noen bileiere er blitt tatt så godt vare på som de som har eid Voyager.

Sjekk grundig
Brukt er Voyager en bil som gir masse plass og god komfort til overkommelige priser. Men det er særdeles viktig at man sjekker bilen grundig og kjøper biler fra en forhandler som gir garanti (følger kjøpslovens vilkår). Blir Voyager fri for feil og mangler er det en strålende bil. Det er særlig viktig at gearkassen sjekkes, da den er dyr å skifte. Like viktig er det at bilen har vært på de servicer som anbefales. Å skifte gearkasse kan koste langt over 30.000 kroner, men det skal ikke være nødvendig om bilen er pent brukt og service er fulgt.

Powered by Labrador CMS