Skoda Fabia: Snusfornuft ny og brukt

Skal en bil med rette bære den utslitte påstanden “mye bil for lite penger må det være Skoda Fabia.

Publisert Sist oppdatert

Fabia
Fabia

Først publisert i BIL 4 - 2005.

Bilen har til fulle bevist at kvalitet og masse plass ikke behøver å koste mer enn nødvendig. Med teknikk fra Volkswagen og best kvalitet innen Audi-VW gruppen er det ikke rart at bilen er blitt populær i Norge. Som bruktbil er Fabia kanskje enda mer fornuft. For 120.000 kroner kan man bli eier av en nesten ny bil med alt det beste sikkerhetsutstyret. Fabia ble lansert i 2000 og erstattet Skoda Felica.

Pass på
Bilen har dog ikke vært helt uten feil og mangler. Hjullagre har vært kanskje bilens svakeste ledd. Det høres særlig ved kraftig sving som en litt murrende lyd. Forhandlere og importør kjenner problemet – og på
mange biler er lagrene skiftet gratis.

Vannlekkasje i kupeen har noen bileiere oppdaget. Det gjelder særlig biler av første årgang. Vannet har særlig kommet mellom lister og siderutene, og forhandlere og importør kjenner også meget godt dette problemet og har strukket seg langt for å dekke hele eller deler av utgiftene.

Elektronikk på biler skaper også små problemer. Også på Fabia har det vært biler der varsellys på dashbordet har begynt å blunke og lyse uten at det har vært noen grunn til det. Sjekk også kjølevannet, at det ikke er lekkasje.

Priser og tilbud
Det er langt mellom brukte Skoda Fabia. På www.bilnorge.no finner du rundt 80 brukte Fabia med priser fra kr 99.000 til kr 250.000. Den billigste er Fabia 1,4 årsmodell 2000 (første årgang). Og det som kjennetegner Fabia er at bruktbilene er generelt meget velholdte og er kjørt lite. Det ser ikke ut til at de som kjører mye og langt i året velger Fabia. Det betyr at man kan finne gode biler med kort kjørelengde.

Det er størst mangel på stasjonsvogner, og de er også meget høyt priset. For kombikupé fra 2000 ligger prisene på rundt kr 110.000, for 2001 kr 125.000 og for årgang 2003 er prisene økt til kr 150.000. Stasjonsvogner er fra 5000 til 10.000 kroner dyrere. Du skal lete lenge etter brukte Fabia med dieselmotor.

En ny Skoda Fabia koster fra rundt kr 135.000 (kombikupé) og kr 150.000 (stasjonsvogn) – så i stedet for brukt kan faktisk en ny bil være meget aktuelt.

Tips og sjekkliste

Powered by Labrador CMS