De sikreste bilene

2017 har vært et meget travelt år for EuroNCAP. Til sammen har de krasjtestet nesten 70 biler – her ser du hvilke som er sikrest innen de forskjellige klassene.

Publisert Sist oppdatert

Volvo bevarer sitt gode rykte for høy grad av sikkerhet, og deres nye XC60 er bilen som scoret høyest av samtlige biler testet i 2017. Dermed vinner den også klassen som hos EuroNCAP heter «store off-roadere».

Men merket som utmerker seg med flest toppkarakterer er Volkswagen – de topper hele tre kategorier: Polo er sikreste «supermini», T-Roc best i klassen «small off-roaders» og Arteon scorer høyest i kategorien «executive».

Subaru oppnår også toppkarakter for to modeller – nye Impreza og XV oppnår begge den beste scoren innen kategorien «liten familiebil».

Selv om EuroNCAP stiller stadig strengere krav, oppnådde de fleste nye biler som ble testet i fjor toppkarakteren fem stjerner.

Dårligere gikk det med eldre modeller som har vært gjennom en facelift – flere av disse kom dårlig ut grunnet mangel på elektroniske hjelpemidler.

– Det er oppmuntrende å se at så mange biler gjør det bra innen alle kategorier med hensyn til sikkerhet, og at stadig flere produsenter utstyrer sine modeller med livreddende sikkerhetsteknologi, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i EuroNCAP.

Her er vinnerne innen de forskjellige kategoriene:

Kategori:

Modell:

Executive

VW Arteon

Stor off-roader

Volvo XC60

Liten off-roader

VW T-Roc

Supermini

VW Polo

Liten MPV

Opel Crossland X

Liten familiebil

Subaru XV og Impreza

Powered by Labrador CMS