Ford Ka: Mer populær brukt enn ny

Ford Ka er i ferd med å bli en liten klassiker.

Publisert Sist oppdatert
KaKa

Ka
Ka

Først publisert i BIL 1 - 2004.

Bilen er produsert uendret siden 1997 og Ford har utsatt planene om en ny modell. Den runde eggeformede bilen med tre dører er ikke bilen du ser mest av i trafikken. Men som bruktbil er den meget ettertraktet. Det står rundt 80 brukte Ka til salgs hos forhandlere. Det har ikke vært noen vesentlige tilbakekallinger av bilen på grunn av tekniske feil.

Pass på
Fords minste bil har et stort problem – rust. Det er særlig tegn til rust fra forhjulene og bakover. Det vil si under dørene og særlig i bakkant av dørene (nederst). Årsaken sier en biloppretter som har sett rust på flere Ka er att forskjermene gir ingen som helst beskyttelse for steinsprut.

– Hadde det bare vært en form for skvettlapp hadde problemet vært mye mindre, sier han og mener det burde Ford ha innsett. Ved Ford Norge er man kjent med problemene med rust på Ka.

Sjekk også nøye bilens elektriske systemer. På mange Ka ser du at skiltlyset henger og slenger løst. Det har dårlig feste og på en brukt Ka hos en Ford-forhandler kunne vi se at lyset var festet med tape.

Ifølge NAFs bruktbilrapport har også bilen mye feil med bremsene bak samt med bremsepumpen.

Innredningen krever også litt ekstra sjekk. Dra hardt i dørhåndtakene slik at du kjenner at de sitter godt fast (de er dårlig festet).

Priser og tilbud
Ford Ka er en meget ettertraktet bruktbil. Det er stor mangel på biler i prisklasse under 100.000 kroner, og som en bilforhandler sier det: – Ka er mer populær som brukt enn som ny. Brukte Ka er det letteste vi har til salgs.

Prisene er derfor ganske faste da det er flere interessenter enn biler. Det er minst interesse for biler i signalfarger. Ford Ka har vært lite brukt til bilutleie og hjemmesykepleie og det har vært lite flåtesalg.

Ford Ka har et høyere bensinforbruk enn andre småbiler (gammeldags motor).

Hva Bil har skrevet:
“Etter den friske oppbyggingen av forventninger (...) ble selve kjøreopplevelsen et lite antiklimaks. Det skyldes den “gamle støpejernsmotoren ... – Bil nr. 11, 1996.

“Dette er virkelig en kurvejeger som trives og er lekende lett å håndtere på svingete vei. – Bil nr. 9, 2001.

Tips og sjekkliste

Powered by Labrador CMS