Grand Vitara og RAV4:
Bruktbilene du ikke pruter på

Dette er SUVer til overkommelige priser, men kundene står i kø, så ikke regn med rabatt. Kvaliteten er på bra nivå – men skal du ha med deg mye bagasje må du ha tilhenger.

Publisert Sist oppdatert

Suzuki Grand Vitara

Først publisert i BIL 4 - 2006.

Suzuki Grand Vitara og Toyota RAV4 er ikke bare arge konkurrenter i kampen om nybilkunder. Det er også utrolige populære bruktbiler. Forhandlere sier åpent at de ikke har de minste vansker med å finne kunder. Mest ettertraktet er bil med dieselmotor, og bilen må naturligvis ha fem dører.

– Kan nesten ikke se at den har vært kjørt utenfor hovedveiene, sier en bruktselger om en lekker blå RAV4 fra 2001. Bilen er da også uten noen former for typiske "off-road-skader". Felgene er som nye, og selv reservehjulet er ubrukt. Mange av de som kjører SUV bruker den som en vanlig stasjonsvogn. De kjører ikke i terrenget, og de skitner ikke til bilen unødig.

Bruktimport av RAV
Lenge har det vært flere kunder enn brukte Toyota RAV4. Det har åpnet for import av bruktbiler, særlig fra Tyskland. Der er RAV4 en billig bruktbil. Tyskere foretrekker tyske SUVer (Mercedes og BMW). Det har vært et stort salg av nye RAV4 – men bilen har lave bruktpriser. Det har åpnet for import til Norge. Importører som før handlet med Audi, BMW, Mercedes og VW tar nå hjem brukte RAV4, fra to til fem år gamle. De laveste prisene finner man internasjonalt på årgang 2001.

Importbilene har presset prisen ned på brukte RAV4. Det var på høy tid, for prisene har for mange modeller vært utrolig høye, og de som har hatt en bil til salgs kunne velge og vrake i kunder.

Sjekk grundig
Jakter du på en brukt SUV, bør du sjekke ekstra grundig hvordan bilen er behandlet. Se etter skader på felgene, er bilen brukt mye i terreng kan man lese det på felgene.

Sjekk at gearskiftet går lett og at synkroniseringen er god.

SUV må ha vinterdekk. Det er stor dekkdimensjon og dermed er dekkene dyre. Kvaliteten på mange vinterdekk til SUV har også vært meget varierende. Sjekk at det følger fire vinterhjul med bilen. Gjør det ikke det, kan du lett få en ekstraregning på 10.000 kroner.

Powered by Labrador CMS