Opel Zafira: 7-seter mer populær brukt enn ny

Opel Zafira er den perfekte familiebilen. Plass til syv, god komfort, høy sittestilling, økonomisk og ikke minst praktisk.

Publisert Sist oppdatert

Zafira
Zafira

Først publisert i BIL 10 - 2004.

Renault var pionér på slike familiebiler da de i 1996 lanserte Scenic. Enda bedre ble det i 1997 da Opel lanserte Zafira på bilutstillingen i Frankfurt. To år senere kom 7-seter på markedet. Bilen bygger på teknikk fra Astra – men til forskjell fra de fleste andre biler gir Zafira god plass til syv personer – uten å være buss.

Ikke underlig at bilen er meget ettertraktet som bruktbil. Forhandlere har ventelister og mange er villig til å betale god pris for en bra Zafira.

Pass på
Men kvaliteten på Zafira har ikke alltid vært noe Opel kan være stolt av, det er avslørt i en rekke rapporter. NAFs bruktbilrapport påpeker at de har funnet mange feil på hjuloppheng, på stabilisatorstag foran, på styrekuler og styreledd og det har vært en del problemer med låsene på bilen. Det har også vært problemer med registerremmen særlig på biler med 1,6 liters motor. Mange eiere beklager også at vinduene lett dugger og sikten blir redusert. Det har også vært problemer med den elektriske styreservoen, noe som fører til at bilen blir tyngre å styre. Da er det nødvendig å skifte styrepumpen og det koster flere tusen kroner.

Opel hadde tidligere rustproblemer – men det har ikke vært noe problem på Zafira. Om det er noe – så er det på nedre del av bakluken.

Bilene med dieselmotor, særlig på de første som kom på markedet, hadde problemer med kamkjeden – men det er på de fleste bilene skiftet gratis på garantien.

Priser og tilbud
Opel Zafira er en av de mest populære brukte bilene. Det gjelder stort sett alle modeller og årganger og det er langt mellom gode biler i markedet. Den store interessen betyr at på Opel Zafira er det ikke mye å prute. På www.bilnorge.no er det langt under 100 Opel Zafira til salgs og prisene varierer meget, enkelte prøver seg med veldig høye priser.

For en bil med 1,8 liters motor fra 1999 må du regne med å betale rundt kr 175.000. For biler med samme motor fra 2000 ligger prisene rundt kr 200.000 – og prisene øker deretter med rundt 10.000 kroner for hver årgang. En bil fra 2002 koster rundt kr 220.000. Alle priser er med 1,8 liters motor.

Tips og sjekkliste

Powered by Labrador CMS