To spreke fra Subaru STI

Subarus avdeling for trimming og motorsport, STI, lanserer to nye spesialmodeller i begrenset opplag på det amerikanske markedet.

Publisert

Det dreier seg om WRX STI Type RA og BRZ tS, de to første STI-modeller som noensinne er lansert på det amerikanske kontinent.

Førstnevnte er en spesialutgave av WRX STI som markedsføres i Europa. I USA selges i dag kun den mer moderate WRX-utgaven uten STI i betegnelsen.

Den amerikanske STI-versjonen har lavere vekt gjennom bruk av karbonfiber i tak og bakvinge, samtidig som den får litt høyere effekt.

WRX STI Type RA henter ut 310 hester av den 2,5-liters turbo boxermotoren, 10 mer enn den europeiske utgaven. Maks dreiemoment er 393 Newtonmeter ved 4000 omdreininger (EU-utgaven har 407 Nm).

Den har en rekke detaljer som skiller seg fra en vanlig WRX, som store luftinntak, 19-tommers, gullfargede felger, Bilstein dempere og Brembo bremser rund baut.

Innomhus er den utstyrt med ratt i semsket skinn, Recaro bøtteseter, rød startknapp og en platte som forteller hvilket nummer den er av de 500 spesialutgavene.

BILTEST: Subaru WRX STI møter Volkswagen Golf-R

BRZ tS er stivet opp i forhold til den vanlige modellen, har 205 hestekrefter (5 ekstra) og et dreiemoment på 211 Newtonmeter (+ 6 Nm).

Også her er det spesialiteter som 18-tommers hjul med 215/40 dekk av typen Michelin Pilot Sport 4. Den har Sachs dempere mens Brembo tar seg av stoppegenskapene.

Vi har tidligere omtalt BRZ-modellen i forbindelse med Tokyo Auto Salon, og vi har nylig vist spionbilder av en nærmest umaskert modell under testing i USA.

Begge modellene skal bygges i 500 eksklusive eksemplarer og kommer på det amerikanske markedet i første kvartal 2018.

Så er dette noe norske Subaru-entusiaster kan se frem til?

– Modellene kommer foreløpig ikke til Europa og Norge, men det er jo lov å håpe på at det kan endre seg, sier Subarus norske informasjonsdirektør, Stian Thrane.

Powered by Labrador CMS