Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Gris Rafale
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Gris Rafale

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Gris Rafale
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Gris Rafale

Bugatti Veyron 16.4 Gran Sport Vitesse Gris Rafale
Bugatti Veyron 16.4 Gran Sport Vitesse Gris Rafale

Grått fra Bugatti

Bugatti fortsetter å ta det siste ut av Veyron. Ikke la deg lurte av fargen - spesialmodelen "Gris Rafale" er alt annet enn trist.

Publisert Sist oppdatert

Verdens raskeste cabriolet, kalte Bugatti sin Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse da de viste den i Genève tidligere i år.

LES MER: VERDENS RASKESTE CAB

Den har vist seg å bli en suksess. Ikke nok med at den har solgt godt til de som frekventerer steder som Pebble Beach – og det var selvsagt mer enn nok til at snakkeshowsjefen Jay Leno måtte ha en.

Nå viser det seg at Bugatti tror at Grand Sport Vitesse også kan være en suksess i Sør-Amerika, og har tatt den med seg til bilutstillingen i São Paulo.

Ikke nok med det heller, den tysk-franske superbilprodusenten har til og med sørget for å lage et spesialeksemplar som de har kalt «Gris Rafale» - det skulle bety noe slikt som grå sprut. Gråfargen kombineres med blå karbonfiber.

Det er mulig ingen har fortalt Bugatti at brasilianske rikinger ikke liker å vise det frem med bilene sine, de flyr helikopter. Likevel kan det jo være morsomt å ha noe i garasjen, eller stua, som ikke alle andre har.

0-100 på 2,6

Det stemmer i så fall godt med bilens 1200 hestekrefter og 1500 Newtonmeter fra den kjente og kjære 8-liters W16-motoren med fire turboer. Var det fortsatt noen som hevdet at lykke ikke kan kjøpes for penger?

Fra stillestående til 100 tar det 2,6 sekunder, videre passerer du 200 i løpet av 7,1 sekund og for de tøffeste ender toppfarten på 410 km/t. Det forutsetter at du har taket på, men selv 375 km/t i åpen bil bør være tilstrekkelig for å sjekke om det nye tupè-limet sitter som lovet.

Vrang innvendig
Innvendig har man snudd fargekombinasjonene, her finner du blå hud med grå sømmer.

Om du har tenkt å sjekke sparekontoen kan det være greit å ha prisen i bakhodet. De som skal sikre seg et eksemplar må nemlig regne med å legge nærmere 20 millioner kroner på bordet - før Sigbjørn har lagt på sine skatter.

Powered by Labrador CMS