Bengal kommer

Automotive News er av og til kilde til meget glade meldinger. Dagens er at Buick kommer til å bygge Bengal, konseptbilen som minner oss om at Buick var et kjempemerke i 40- og 50-årene.

Publisert

Nå forteller Automotive News at ikke bare er Bengal klarert som produksjonsmodell, fra båndet i 2003 eller 2004, men at kanskje også LaCrosse er på vei inn i butikkene.

Bengal er den åpne fire-seteren som ble vist i Detroit i år. Det er meget sannsynlig at man beholder konseptets forhjulsdrift med kompressormotor bak forakselen. LaCrosse ble vist i fjor, litt mer ukonvensjonell enn Bengal. Firedørs sedan som ved hjelp av et utrekkbart bagasjerom gjør seg selv om til noe pick-up lignende.

Buick trenger noe slikt. Salget så langt i år ligger 15 prosent under fjoråret, markedet har tross alt ikke sunket mer enn snaue 5 så raset er virkelig nok for Buick. Men Buick har da heller ikke noen produkter som virker spesielt fristende, fire foreskjellige fire-dørs sedaner er det programmet består av. Og to av disse har samme karosseri for sikkerhets skyld. Ikke før Rendezvous, en slags SUV, kommer i mai neste år, har Buick noe annerledes å by på.

Men i følge Buick-sjef Roger Adams: ”Rendezvous er bare den første av en helt ny generasjon Buicker og disse konseptene (Bengal og LaCrosse) er en del av Buicks fremtid”.

Powered by Labrador CMS