Toyota oppgraderer bZ4X
Toyota oppgraderer bZ4X

Oppgradert Toyota bZ4X

Skal lade raskere i norsk klima

Toyota oppgraderer elbilen bZ4X. Det skal gjøre den bedre egnet for norske vinterforhold.

Publisert

– bZ4X har vært en stor suksess for Toyota i Norge og ble den fjerde mest solgte personbilen i 2023. Vi har allerede gjort endringer på bilen i løpet av året, og basert på tilbakemeldinger fra markedet kan vi nå presentere ytterligere forbedringer som implementeres i nye biler. Nordmenn kan glede seg spesielt over at over at bilen får raskere hurtiglading i kalde temperaturer, sier Piotr Pawlak, adm. direktør i Toyota Norge.

For å redusere tiden til hurtiglading i kalde temperaturer har Toyota gjort tekniske endringer på batterivarmesystemet. I den oppgraderte bZ4X er det installert en ny varmeveksler og en ny justeringsventil for varmekretsen. Den nye teknologien gir økt temperatur til batteriet under lading og dermed blir hurtigladingen mer effektiv.

Toyota forventer at disse endringene vil redusere tiden til hurtiglading fra 10 til 80 prosent vesentlig ved lave temperaturer.

Økt komfort og sikkerhet

Toyota har også installert ny strålevarme som kommer fører og forsetepassasjer til gode. På bZ4X med Executive utstyrsgrad er strålevarmen montert under rattstammen og instrumentpanelet, og den varmer raskt opp nedre del av bena.

Denne utstysgraden vil også få en ny digital nøkkelfunksjon som er kompatibel med både Apple og Android-systemer, og gir mulighet til å åpne og starte bilen ved hjelp av smartfon. Nøkkelen kan deles med inntil fem personer samtidig, noe som gjør det enklere å gi tilgang til familiemedlemmer, kolleger, eller personell som skal utføre vedlikehold på bilen.

Sikkerhetssystemene oppgraderes med en ny funksjon for å unngå påkjørsler bakfra, for eksempel ved stopp på motorveier. Systemet er standard fra Active Tech utstyrsgrader og oppover. Funksjonen benytter blindsonemonitor og radar for å oppdage en eventuell risiko for kollisjon med biler som nærmer seg bakfra, og vil automatisk aktivere varsellys bakover for å varsle føreren i den andre bilen.

Den oppdaterte Toyota bZ4X kan bestilles i Norge fra 9. januar 2024.

Til tross for økning i utstyr og funksjonalitet holdes prisen uendret bortsett fra avgiftsøkning på cirka 700 kroner.

Toyota oppgraderer bZ4X
Toyota oppgraderer bZ4X
Powered by Labrador CMS