Citroën C4 Picasso 5-seter
Citroën C4 Picasso 5-seter
Citroën C4 Picasso 5-seter

Picasso Medium

Da Citroën lanserte sin C4 Picasso, lovte de at den gamle Picasso - basert på Xsara – skulle fortsette. Nå tetter de gapet mellom de to med enda en modell.

Publisert Sist oppdatert

Ny kunstner

Det er en 5-seters C4 Picasso som nå lanseres. Og selv om den er 12 cm kortere enn utgaven med 7 seter, er den likevel 20 cm lenger enn en Xsara Picasso – originalen med kunstnernavnet.

Med C8 på toppen har dermed Citroën hele fire forskjellige MPV’er med følgende lengdemål:

  • 4,27 m - Xsara Picasso
  • 4,47 m - C4 Picasso 5seter
  • 4,59 m - C4 Picasso 7seter
  • 4,72 m - C8

Ved å montere fem seter i stedet for syv, får man et av klassens største bagasjerom. 500 liter under sidevinduene med baksete intakt og hele 1734 liter (VDA) når de tre separate stolene i andre seterad legges flatt med et enkelt håndgrep.

Komforten i passasjeravdelingen er også forbedret. Og ”visiospace med panorama frontrute sørger for gedigen oversikt og en svært lys kabin.

Klar i mars

Fra lanseringen i mars tilbys modellen med fire alternative motorer – bensinvarianter på 1,8 liter / 127 hk og 2,0 / 143 hk. Førstnevnte leveres i kombinasjon med 5-trinns manuell gearkasse mens 2-literen har 6-trinns elektronisk styrt (EM6) eller 4-trinns automatisk gearkasse.

Som alternativ tilbys HDI-motorer på 110 eller 138 hk. Førstnevnte med 5-trinns manuell kasse og sistnevnte med enten elektronisk styrt manuell (EM6) eller automatisk gearkasse.

Foreløpig er ikke prisene fastlagt, men innen lanseringen i mars loves mer informasjon.

Powered by Labrador CMS