Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS

Cadillac BLS

Per Ove Windelstad med Hummer H3

Per Ove Windelstad og Gunnulf Bergheim med Cadillac BLS

Saabilac om et år – nye Hummer blir ikke varebil

GENEVE (BilNorge.no): Det vil ta et år før den nye Cadillac BLS lanseres i Norge. Adm direktør Gunnulf Bergheim i Bergheim Autosalg regner med å selge rundt 100 av de svenskproduserte bilene. Prisen vil starte på under kr 400.000. Og bilen kommer også med en 1,9 liters dieselmotor. Den skal bygges av Saab.

Publisert Sist oppdatert

Gunnulf Bergheim har levd et liv blant amerikanske biler. Ingen kan mer om biler fra USA enn ham. Og ingen har tjent mer penger på bilene. Han innrømmer at det selv for ham var en overraskelse at Cadillac nå lanserer en ny 5-dørs sedan som eksklusivt skal produseres i Trollhättan.

- Hadde noen fortalt meg det for fem år siden, ville jeg trodd de spøkte med meg, sier han. - Men det skjer så mye i bilbransjen at man snart slutter å bli overrasket. Jeg tror det kan være en bra interesse for den nye mellomklassebilen. Det er klart at Cadillac er ikke akkurat det norske bilkunder forbinder med en bil i denne klassen. Men jeg tror mange som meg vil bli meget positivt overrasket.

- Men den kommer først om et år?

- Bilen ble først presentert for oss forhandlere for noen uker siden. GM har virkelig gjort en kjempejobb med bilen og den vil både komme med bensin og dieselmotorer. Er bare prisen riktig kan vi selge bilen i Norge.

- Og hva er rett pris?

- Den må koste like under 400.000.

Hummer ikke vare eller lastebil
Det kommer en ny mindre Hummer. Den er så liten at den ikke blir godkjent i Norge som varebil. For at en bil skal kunne registreres i Norge som varebil, må det bak forsetene være plass til en ”særnorsk kasse”.

- Og den er det ikke plass til, innrømmer markedssjef Per Ove Windelstad i Bergheim Support. Det betyr at bilen bare kan bli registrert som stasjonsvogn – og da er interessen betydelig redusert.

- Vil dere importere den som stasjonsvogn?

- Ja, det er interesse for bilen selv som stasjonsvogn. Vi har ikke endelig kalkulert pris – men jeg skulle tippe den vil koste mellom 800.000 og 900.000 kroner som stasjonsvogn. Og vi har alt kontakt med interessenter.

- Som alt kjører Hummer?

- Ja, det er korrekt. Vi solgte faktisk i fjor 64 Hummer og bilen tatt i betraktning er det meget bra salg. Den første Hummer H3 er nå på vei fra USA til Norge og typegodkjenning. Da vil vi få et bedre inntrykk av bilen.

- Skuffet over at det ikke blir varebil?

- Klart vi skulle gjerne sett at det ville vært mulig. Men slik er det bare.

OMTALE OG BILDER AV HUMMER H3 FINNER DU HER.

Powered by Labrador CMS