Norske forhandlere har sett svenske-Cadillacen

Sjokk, jubel og nesegrus beundring – slik beskriver en forhandler fra Norge som har sett den den nye lille Cadillacen som skal produseres i Trollhättan, Sverige. Han forklarer saken slik.

Publisert Sist oppdatert

– Vi var på et ganske ordinært forhandlermøte i Malaga, Spania. Der var det forhandlere fra en rekke land, og de fleste mente dette var et ”pliktløp”. Vanlige orienteringer vi har hørt mange ganger før.

– Programmet gav heller ikke rom for overraskelser. Cadillac er ikke det mest spennende for Europa.

– Så skulle vi ha et møte i en helt lukket sal. Alt var mørkt og vi måtte legge igjen alt av papirer, blyanter før vi fikk lov til å komme inn. Vi var nesten ”nakne da programmet startet. Og hvem hadde GM flyhentet fra Detroit? Jo, legenden Bob Lutz som sto på scenen i egen person.

Avdekket bilen ingen hadde drømt om
– Så begynte programmet. De snakket om en splitter ny liten Cadillac. Om at den skulle produseres eksklusivt i Europa – for Europa.

– Og på scenen kom jammen den nye ”svenske Cadillac rullende. Vi ble først målløse – og deretter brøt jubelen løs. Voksne herrer ble som barn igjen. For dette var en ”krembil”. Sedan med lekre linjer – og man kan nærmest se at neste blir en stasjonsvogn.

– Bredt motorprogram tilpasset det europeiske forbrukere vil ha. Bilen bygges jo på samme lest som Saab 9-3 – men noe ”saabsk er det ikke over bilen.

Intet skal røpes
– Det blir verdenspremiere på bilutstillingen i Geneve i mars. Gjett om vi skal dit for å se enda mer på vår nye baby. Vi fikk ikke ta med oss et papir fra salen. Alt er strengt hemmelig, men bare det at de viser oss en lys, levende ny bil før noen andre, viser jo at Cadillac mener alvor med sitt engasjement i Europa.

– Hva skal babyen hete?

– Nei, jeg tror faktisk ikke det ble sagt i farten. Men gled dere til å se bilen. Jeg har sett mange nye biler gjennom årene – men den nye Cadillac slår rekorden.

Powered by Labrador CMS