New Cadillac Goddess

Kunstauksjon

Gudinnen er tilbake på ny Cadillac

Det er ikke bare Rolls-Royce som har sin egen kvinnelige maskot. Cadillac har også sin – en gudinne, for sikkerhets skyld. Men meget yngre enn den engelske, Detroit-versjonen stammer fra 1930. Nå blir hun kunst.

Publisert Sist oppdatert

Det er den nye luksuriøse elbilen Celestiq som gjør at det er blitt litt interesse rundt den gamle damen igjen.

Egentlig forsvant hun i 1956 (rehab?) – frem til da hadde hun dekorert omtrent hver eneste Cadillac fra 1930.

Eksklusiv start

Hun startet karrieren på V16-modellen som også debuterte i 1930 og var eksklusiv for den frem til 1933. Da startet utroskapen, og samtidig som hun dekorerte flere og flere modeller, fikk hun et mer distinkt preg.

Jeg tror kanskje ikke jeg vil si at hun ble mer kvinnelig, men kanskje mer markert?

Hun endte sin offentlige karriere i 1959, på en Eldorado Brougham.

Men så er hun altså hentet frem igjen og plassert flere steder på den nye Celestiq – men dessverre ikke der hun virkelig hører hjemme, for det er ikke lenger lov.

Fotoobjekt

Men når Cadillac inviterer til veldedighetsauksjon er The Goddess virkelig i sentrum igjen. Sammen med Artnet har de bedt tre kjente kunstfotografer forevige Gudinnen slik de ser henne.

Bildene er lagt ut på https://www.artnet.com/auctions/cadillac-goddess-0323/ der du kan se tre bilder fra hver fotograf, og hvor du også kan by.

Men det hele stenger ned den 1. mars, så det gjelder å svinge seg.

Hele dette stuntet skjer i sammenheng med det store kunst-eventet Frieze Los Angeles som finner sted nå. Bildene har vært stilt ut der, og det har vært arrangert en privat Cadillac-arrangert forestilling der fotografene har snakket om hvordan de angrep jobben.

Inntekten fra auksjonen går til Free Arts NYC – en organisasjon som skaffer 1:1 mentorer for ungdom med kunstneriske ambisjoner.

New Cadillac Goddess
New Cadillac Goddess
New Cadillac Goddess
New Cadillac Goddess
New Cadillac Goddess
New Cadillac Goddess på Celestiq
New Cadillac Goddess på Celestic
New Cadillac Goddess på Celestiq
Powered by Labrador CMS