Ny Carnival i Detroit

Carnival har kanskje ikke vært den største Kia-suksessen her hjemme, rundt 150 som varebiler hver av de to siste årene, nesten ingen på hvite skilter. Nå er den nye klar, i produksjonsutgave.

Publisert Sist oppdatert

Egentlig fikk vi beskjed allerede ved påsketider i fjor. Da viste Kia sin Sedona som såkalt konsept på Chicago-utstillingen. Selvfølgelig visste alle at dette var produksjonsutgaven. Men det varte helt til Detroit, før Kia slapp den i USA.

Den ser ganske tiltrekkende ut, på en minivan-standard-måte, og det påstås at den har større innvendig plass en noen av sine nærmeste konkurrenter (i USA er det Toyota Sienna og Dodge Caravan).

Om den heter mini i USA, så har den tross alt en 3,8-liters V6-motor med 240 hester. Vekten har, blir det sagt, sunket i forhold til den forrige, så den burde få litt bedre ytelse.

I USA er den priset til rett under 23.000 dollars, noe som gjør den til den rimeligste inngangsmodellen i dette segmentet. Skrapet er den ikke, katalogen snakker om 4.000 dollars fordel hva utstyr angår, i forhold til konkurrentene.

Det er ikke noe som tyder på at dette vil bli en prioritert bil for Europa.

Powered by Labrador CMS