Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia Ceed

Kia ProCeed

Kia ProCeed

Kia ProCeed

Kia ProCeed

Kia ProCeed

Kia ProCeed

Kia ProCeed

Kia ProCeed

Kia ProCeed

Kia ProCeed

Kia ProCeed

Kia oppdaterer Ceed-familien

Tiden er moden for en midtlivs-oppdatering av Kia Ceed-familien. Kosmetikk og nye funksjoner skal gjøre modellene levedyktige noen år frem i tid.

Publisert Sist oppdatert

Kias bestselgende Ceed-serie kommer i oppdatert versjon i 2021 med nye designelementer og mer avanserte førerassistentsystemer.

Kombiversjonen med fem dører, stasjonsvognen og shooting-brake-versjonen ProCeed kommer for salg i fjerde kvartal med ny frontdesign, sportsligere bakpart, nye lettmetallfelger og lakkfarger samt oppgradert interiør.

Crossoveren XCeed kommer i oppdatert versjon neste år. Ceed plug-in hybrid stasjonsvogn oppgraderes med ny og mer sportslig design, ny logo og nye funksjoner.

Ceed spilte en sentral rolle da Kia trappet opp satsingen i Europa. Det var den første bilen fra Kia som ble designet, utviklet og bygget i Europa spesielt for det europeiske markedet.

Ceed utgjør 28 prosent av Kias salg i Europa, og er en sterk utfordrer i C-segmentet, også kjent som Golf-klassen.

I Norge er det ifølge OFV registrert nesten 8500 nye Ceed siden første generasjon kom i 2007 – noe som gjør den til Kias nest mest solgte modell etter Sportage denne perioden.

De senere årene har den havnet i skyggen av elbilene e-Niro og e-Soul, og i første halvår ble det kun registrert 100 Ceed og 68 XCeed. 96 av årets Ceeder er ladbare hybrider – en variant som kommer gunstig ut i det norske avgiftssystemet med priser fra cirka 365.000 kroner.

Sportslig design
Den utvendige designen oppgraderes for å gi Ceed et moderne og sportslig preg. Fronten har fått helt ny design og Kias nye logo.

Ifølge Kia er det lagt vekt på å gi et unikt særpreg til hver enkelt versjon (basisversjon, ladbar hybrid, GT-Line og GT). De ladbare hybridene har for eksempel lukket grill med finish i kontrastfarge.

Alle Ceed- variantene er tilgjengelig med bi-LED hovedlys med pilformede LED kjørelys som også fungerer som blinklys. GT-Line- og GT-variantene av kombiversjonen har nydesignede LED- baklys som består av 48 moduler med rød ramme.

I kupeen kombineres moderne stil med praktiske løsninger og den nyeste teknologien. Det heldigitale instrumentpanelet på 12,3 tommer og en skjerm på 10,25 tommer gir ifølge Kia bedre oversikt og enklere betjening.

Dørlåsene betjenes med en smartnøkkel, og motoren slås på og av med et knappetrykk. Førersetet har en praktisk minnefunksjon der innstillinger kan lagres i to ulike førerprofiler.

Infotainment- og navigasjonsskjermen er koblet til et lydanlegg fra JBL med åtte høyttalere og Bluetooth-tilkobling.

Stasjonsvognutgaven og ProCeed-modellen har en rekke praktiske funksjoner, blant annet smart elektrisk bakluke som åpnes automatisk når du står bak bilen med nøkkelen. I tillegg kan baksetet legges ned med et enkelt knappetrykk.

Forseter med varme og ventilasjon og bakseter med setevarme er behagelig på kalde dager, mens den avanserte automatiske klimareguleringen med to soner holder kupeen kjølig i sommervarmen.

Nettbaserte funksjoner
Det 12,3 tommer store heldigitale instrumentpanelet har fått bedre grafikk, et utvalg dempede fargekombinasjoner og fire temaer for tilpasning av instrumentpanelet, inkludert et som endres etter værforholdene og tid på dagen.

Ved siden av instrumentpanelet er det en midtmontert 10,25-tommers skjerm med infotainment- og navigasjonsfunksjoner og nettbaserte funksjoner.

Oppgraderingen inkluderer også programvare som gjør det mulig å fjernstyre ulike funksjoner i bilen fra en smarttelefon ved hjelp av Kia Connect-appen.

De nye nettbaserte funksjonene inkluderer forbedret Bluetooth-søk med stemmestyring, kobling mellom kalendere fra tredjeparter og navigasjonsfunksjonen, modus for betjent parkering, overvåking av bilen når andre kjører den, og navigasjon helt frem til døren med augmentet reality. På Ceed ladbar hybrid stasjonsvogn kan man også fjernstyre lading.

Smarttelefoner kan tilkobles trådløst via Android Auto og Apple CarPlay. Passasjerene i baksetet kan bruke en USB-ladeport i gulvet til å lade bærbart utstyr.

Nye førerassistentsystemer
Ceed kan nå leveres med forbedrede førerassistentsystemer med ny sikkerhets-, kjøre- og parkeringsteknologi. De hjelper deg å unngå farer, gjør kjøringen mer avslappet og beskytter personene i bilen og andre trafikanter.

Sikkerhetsfunksjonene er forbedret, blant annet er den tidligere blindsonevarsleren erstattet med en aktiv blindsoneassistent. Når du slår på blinklyset for å skifte fil, varsler den aktive blindsoneassistenten (BCA) deg hvis det er fare for kollisjon med et kjøretøy i blindsonen.

Hvis kollisjonsfaren øker etter varslingen, griper blindsoneassistenten inn i styringen for å unngå kollisjon.

Tretthetsvarslingen er oppdatert med teknologi som viser et varsel på skjermen om at kjøretøyet foran har kjørt videre, for eksempel ved trafikklys eller i saktegående trafikk.

Nye drivlinjer
Den nye Ceed-serien kan leveres i flere versjoner med forskjellige drivlinjer, blant annet som ladbar hybrid og mildhybrid med effekt fra 100 til 204 hk.

Det er også mulig å velge turboladede bensin- og dieselmotorer (bensinmotor på 1,0 og 1,5 liter og dieselmotor på 1,6 liter) som alle har Kias Smartstream-teknologi.

De ladbare hybridversjonene er utstyrt med 1,6-liters GDi-bensinmotor og 6-trinns dobbeltclutchgirkasse og har en samlet effekt på 141 hk. Batteriet på 8,9 kWt gir utslippsfri elektrisk rekkevidde på inntil 57 km.

Ceed leveres med standard 6-trinns manuell girkasse eller dobbeltclutch (DCT) automatkasse med seks eller syv trinn. 6-trinns DCT er standard i de ladbare hybridene.

- Det er de ladbare variantene med stasjonsvogn og XCeed som er aktuelle for Norge. I tillegg tar vi nok inn ProCeed i GT-versjon, sier Mette S. Sauge, informasjonsansvarlig hos Kia Bil Norge.

Produksjonen av oppgradert Ceed starter på Kias fabrikk i Zilina i Slovakia i august, og bilene er klare for salg i Europa i fjerde kvartal.

Powered by Labrador CMS