Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic

Nykommeren Sonic

Sonic er den eneste GM-småbilen som blir bygget i USA, og skal ta opp kampen med etablerte biler som Ford Fiesta og VW Golf.

Publisert Sist oppdatert

Chevrolet selv sier at bilen, som kommer med et ungt og aggressivt design, turboladede motorer og morsomme kjøreegenskaper, skal kunne appellere til mange kunder.

Den helt nye Sonic vil bli tilgjengelig med to karosserier, en designpreget 4-dørs sedan, og en mer sporty 5-dørs kombi. Begge modellene skal ha godt med baksete- og bagasjeplass.

Motoralternativene som blir å få i denne bilen er en ECOTEC 1.4L turbomotor som yter 138 hestekrefter, med 200 Nm dreiemoment mellom 1,850 og 4,900 o/min. Denne motoren har 18 hestekrefter mer enn den tilsvarende Ford Fiesta.

En ECOTECH 1.8L blir også tilgjengelig, i kombinasjon med en 5-trinns manuell girkasse, eller en 6-trinns automatkasse.

Kjøreegenskapene til Chevrolet Sonic er fintunet av ingeniørene bak Chevy Corvette. Sonic skal være en av de stiveste bilene i sin klasse, dette har de gjort for å få en så sportslig kjørefølelse som mulig.

- Denne helt nye bilen tilbyr alt det praktiske med en småbil, men også lidenskapen for å kjøre, som for eksemplen Corvette er kjent for. Bilen er en kombinasjon av flott design, gode kjøreegenskaper og nyskapende teknologi, skryter Chris Perry, visepresident i Chevrolet Marketing.

Produksjonen av Sonicen begynner i slutten av 2011, i General Motors Orion Assembly i Michigan.

- Chevrolet er det eneste firma i USA som produserer en småbil lokalt. Vi tror at vi kan bringe noe nytt til denne klassen, med vår egen design, gode kjøreegenskaper og attraktiv pris. Vi håper på å endre folks oppfatning av hva en småbil kan tilby, avslutter Chris Perry.

Powered by Labrador CMS