Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban

GMC Yukon XL

GMC Yukon XL

GMC Yukon XL

GMC Yukon XL

GMC Yukon XL

GMC Yukon XL

GMC Yukon XL

GMs krisepakke: 2 store trucker!

Det er nesten helt tragisk. Da Los Angeles-utstillingen åpnet sine dører i forrige uke hadde GM to store nyheter. Og jeg mener S T O R E. To trucker! Nøyaktig hva de ikke trenger. Ikke overbeviser de spesielt i Detroit heller.

Publisert Sist oppdatert

Salget av de store og tunge bilene synker i USA. Og bruktprisen på de gamle modellene synker enda mer. 13,7 % lavere snitt innbyttepris i siste halvår i fjor. Og GM, som klarte å miste nesten 5 milliarder dollar de første ni månedene i fjor, sier at 2006 skal bli The Year of the Truck!

Ford er like klare: 2006 kommer IKKE til å bli The Year of the Truck, sier Mark Fields, den nye Ford-presidenten som i sin LA-tale sa at nå måtte bransjen bråsnu eller dø.

Kjente takter
En ny Suburban og en ny Yukon er ikke akkurat å bråsnu. Og, toppen av det hele, lansere dem i California som vel er mindre stor-truck orientert enn de fleste. Ting kan tyde på at GM har forlagt kompasset et eller annet sted.

Den 2006-øko-tilpassede nye Suburban har en akselavstand på 330 cm og en lengde på 565. Vi er med andre ord inne i Maybach-territorium her. Når du legger på høyde og all den visuelle massen som finnes der, blir faktisk Maybach overdøvet.

Du kan velge mellom 5,3 liter med 320 hester eller 6 liter med 355 hk. Akkurat hva verden trenger. Alibiet er at den minste motoren også kan drives på en etanol-blanding. Nyttig er det også at du kan trekke inntil 4,4 tonn.

Mens denne er i salg nå, kommer ikke den andre nyheten, langversjonen av den nye GMC Yukon, i butikkene før til sommeren. Den får samme akselavstanden som Suburban og karosseriet er like langt. Og akkurat som hos broderen, kan du velge mellom to- og firehjulsdrift. I GMC-utgaven har du mulighet for enda en motorvariant: en 6,2 liter på 380.

Utstyrslisten er selvfølgelig ganske omfattende.

Powered by Labrador CMS