Hyundai Portico
Hyundai Portico
Hyundai Portico
Hyundai Portico
Hyundai Portico
Hyundai Portico
Hyundai Portico
Hyundai Portico

USA-konsept fra Hyundai

Vi er vant til ganske langt-ute konseptbiler fra Hyundais amerikanske design-sentrum. Den Portico de viste i Chicago ser derimot eminent produserbar ut og burde være på plass om et par år.

Publisert Sist oppdatert

Alle HCD-konseptene (Hyundai California Design), den første kom vel i 1992, har vært ganske langt hinsides tenkbare produksjonsbiler. En rekke av dem har ikke vært særlig morsomme en gang. Derfor er det på mange måter en lettelse å møte Portico.

Den er designet hjemme i Seoul, men helt bestemt med USA-markedet som mål. En lekker seks-seters MPV, der bakdørene er hengslet bak og ingen midtstolpe forstyrrer inn- og ut-gang. Lekre linjer, litt profilering bryter opp de store sidene, eneste innvending er fronten som fremdeles er ganske støyende.

Innvendig er den svært fleksibel, med tre seter i to rader, der midtsetene er forskjøvet bakover. De kan alle legges flate slik at vi kan ende opp med en to-seter med enorm lasteflate.

Lambda V6
Slik bilen presenteres i Chicago er den utstyrt med Hyundais Lambda V6 motor koblet opp mot fabrikkens nye sekstrinns automat som snart er tilgjengelig på produksjonsbilene. Men den er også klar til å motta Hyundais hybrid-system. To el-motorer, den ene på 136 hester trekker forhjulene, den andre, på 83, gir en boost, eller firehjulsdrift, ved å dra bakhjulene når det trengs.

I USA har Hyundai økt med nesten 400 prosent siden 1998 og de har ikke tenkt å stoppe. Santa Fe og XG er nye produkter for nærmeste fremtid. Sonata og en ny minivan er også på vei. Men de kommer til å fortsette sin 24/7 introduksjonstakt spøker John Krafcik, sjef for strategisk planlegging, med. Og da må jo Portico være et naturlig element et par år frem i tiden?

Powered by Labrador CMS