Chrysler 300C Sedan & Touring

Chrysler 300C Touring

Chrysler 300C Touring

Ny Chrysler til Frankfurt? Ikke helt!

Chrysler presenterer et nytt stasjonsvogn-konsept i Frankfurt basert på sedan-konseptet 300C fra New York. Vi dro kjensel på linjene, og ganske riktig, dette er en gammel kjenning for BilNorges lesere.

Publisert Sist oppdatert

Nå har vi presentert noen hundre bilnyheter det siste året her på BilNorge, så det skal mye til å ha full oversikt. Men ganske riktig, da vi klikket oss tilbake til Detroit-utstillingen i januar fant vi det vi lette etter. Riktignok var den noe mørkere i gråtonen og hadde en noen annen front, men linjene røpet likevel at Dodge Magnum var utgangspunktet for Chrylser 300C Touring. Kjært barn har som kjent mange navn.

Det meste av design og drivlinje er felles for de to konseptbilene. Touring-utgaven er riktignok utstyrt med 4-hjulsdrift mens sedanen trekker på bakhjula. Begge er rommelige og komfortable og har kjøreegenskaper tilpasset europeisk smak. De skal inn i det volumiøse E-segmentet hvor 40% av alt salg i Europa utgjøres av stasjonsvogner.

Chrysler går rett på sak og beretter at en produksjonsklar utgave av 300C Touring er klar for samlebåndet sent neste år. Den skal produseres eksklusivt for markeder utenfor Nord-Amerika (for på det kontinentet blir den å finne som Dodge Magnum.)

De to nye modellene skal utstyres med kraftige 5,7-liters Hemi V8-motorer, og det er første gang det legendariske Hemi-navnet vekkes til live i en produksjonsbil på over 30 år.

Powered by Labrador CMS