-
Mekaniker
Bertel O. Steen Jessheim AS
-
Mercedes-Benz mekaniker
Bertel O. Steen Asker og Bærum AS
-
Salgssjef
Svalbard Auto AS:
-
Kunderådgiver logistikk
Svalbard Auto AS:
-
Mekaniker
Svalbard Auto AS:
-
Daglig leder
Mobile Asker AS
-
Operativ salgsansvarlig
Rental Group Mobility AS
-
Bilglassmontør Lørenskog og Ensjø
Cary Norway AS
-
Avdelingsleder Lørenskog
Cary Norway AS
-
Bilpleier- og Teknisk Klargjører
Volvo Car Stor-Oslo AS
-
Bilskadereparatør
Toyota Hønefoss AS
-
Produktsjef
Rodin & Co AS
-
Leder forhandlersalg & Salgssjef
Sparebank 1 Finans Østlandet AS
-
Leder skadesenter
Albjerk Bil Drammen AS
-
Avdelingsleder Tromsø
NDI Norge
-
Skadetakserer
Møller Bil Skadesenter Langhus
-
Servicemarkedssjef
Bilia Norge AS
-
Avdelingsmedarbeider
NDS Group AS
-
MG-Salgssjef
Norwegian Mobility Group AS
-
Dele og tilbehørs konsulent
Norwegian Mobility Group AS
-
MG Serviceinspektør / Garantibehandler
Norwegian Mobility Group AS
-
Leder - marked
Bilforlaget AS:
-
Nyhetsredaktør/frontsjef
Bilforlaget AS
-
Regionleder
Norges Automobil Forbund
-
Bilkontrollør
NAF Senter Flesland
-
Selger
Egil Verne AS
-
Bruktbilselger
Birger N. Haug AS avd Røyken
-
Servicemarkedssjef
Bertel O. Steen Ullevål AS
-
Tekniker
NDS Group AS
-
Teamleder Service
NDS Group AS
-
Servicetekniker
NDS Group AS
-
Salgskonsulent næring
Toyota Buskerud AS
-
Salgssjef
Toyota Buskerud AS
-
Lastebilmekaniker
Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS
Chrysler Voyager LE 2.0
Det er prisverdig at importøren har tatt inn Voyager med en mindre motor for å få ned prisen, men turtallet på to-literen må holdes høyt for at de 133 hestene skal gjøre noe vesen av seg.

Først publisert i BIL 5 - 1997.
Da vi i fjor kjørte en stor sammenligningstest av flerbruksbiler (Bil nr 8/1996), ble Chrysler Voyager vårt førstevalg blant 14 konkurrenter. Vi kjørte riktignok Grand Voyager, men vi hadde med den korte versjonen "utenfor konkurranse " – og den ble vurdert til å ha like gode kjøreegenskaper som den lange.
Kjøreegenskapene fremkommer som en kombinasjon av understell, hjuloppheng, fjæring, dekk – og motor. Det meste er uforandret fra vår testbil i fjor til den prisgunstige utgaven vi kjørte nå. Forskjellen ligger i motoren; 3,3-liter med 155 hk og et dreiemoment på 275 Nm ved 3260 omdreininger i fjorårets test. 2-liter med 133 hk og 178 Nm ved 4800 omdreininger nå. Denne forskjellen er virkelig merkbar.
Hyppig gearskifte
Som nevnt når to-litersmotoren sitt maksimale dreiemoment ved 4800 o/min. Da sier det seg selv at det blir lite sprut i motoren ved "normal" kjøring når jeg i 80 km/t i femtegear leser av ca 2100 omdreininger på turtelleren. Hvis jeg lar farten synke til 60 km/t, men fortsatt holder meg i femtegear, peker turtellernåla på 1600 o/min. Gearspaken må altså brukes flittig for å sikre at turtallet holder seg på et nivå som gir akseptabel akselerasjon av den 1850 kg tunge bilen. Her må det heller ikke glemmes at vi snakker om en 7-seter og med full bil er det totalt 2,3 tonn som skal flyttes. Da er det igjen 110 kg til bagasje før grensen for tillatt totalvekt sprenges.
En annen negativ effekt av at motoren krever høyt turtall, kommer til syne når jeg under landeveiskjøring kobler inn bilens Cruise Control. Det viser seg at motoren ikke makter å holde farten oppe når den møter motstand i form av motbakker, selv om fartsholderen drar gasspedalen helt til bånns. Under kjøring på såvidt lite kuperte veier som på E6 mellom Oslo og Minnesund, skiller det 20 km/t mellom utfor- og oppoverbakke og da er mye av vitsen med en fartsholder borte.
En positiv effekt av to-litersmotoren så jeg da bilen ble tanket opp. Gjennomsnittsforbruket under prøvekjøringen endte på 0,77 liter/mil med blandet kjøring. Og store deler ble kjørt med fire personer i bilen. Det er imponerende med tanke på at det er to tonn som flyttes.
Fra leverandørens side eksisterer det ingen måling for 2-literens evne til akselerasjon 0-100 km/t og vi har heller ikke selv gjort akselerasjonsmåling.
Tiltalende interiør
Bilen har et moderne og tiltalende førermiljø med god oversikt. Inn- og utstigningen er enkel og separate seter bidrar til god passasjerkomfort. Setene er myke, gir god lårstøtte, men dårligere sidestøtte. Voyager har i utgangspunktet også et behagelig lavt støynivå, men når turtallet presses opp i nærmere 4000 for å få fart på ekvipasjen, er ikke lydnivået lenger behagelig.
En annen forskjell fra fjorårets testbil er synliggjort gjennom gearspaken. Mens vi i fjor kjørte med rattgear, med tilsvarende fri plass mellom forsetene, er gearspaken nå plassert på gulvet. Voyagers gulvgear krever forholdsvis lange bevegelser og mangler litt av den presise føringen som bidrar til et fullgodt helhetsinntrykk.
Med to-liters motor i Voyager er prisen som 7-seters flerbruksbil kommet ned i 325.600 kroner i SE-utgave, mens "vår" bil var en LE som koster 400.600 kroner. Vil du opp en motorstørrelse til rekkefireren med 2,4-liter, blir prisen 436.000 og med tanke på motoreffekt er det tillegget lett å forsvare. For som flerbruksbil er Voyager fortsatt helt i toppen, men den krever mer enn en toliter med 133 hk for å fungere.
CHRYSLER VOYAGER LE 2.0:
Motor: 4-sylindret rekkemotor med fire ventiler pr sylinder. 1995 ccm. 98 kW (133 hk) v/5900 o/min. 178 Nm v/4800 o/min.
Transmisjon: Forhjulsdrift. Femtrinns manuell gearkasse.
Bremser: Ventilerte skiver foran, tromler bak.
Dekk: 215/65R15.
Mål: Lengde: 473,3 cm. Bredde: 195 cm. Høyde: 178,9 cm. Akselavstand: 287,8 cm. Sporvidde f/b: 160,0/162,6 cm.
Vekter: Egenvekt m/fører: 1850 kg. Tillatt totalvekt: 2410 kg.
Volum: Bagasjerom: 450 liter (VDA). Tank: 76 liter.
Toppfart: 175 km/t
Forbruk by: 1,16 l/mil
Forbruk 90 km/t: 0,76l/mil
Pris: kr. 400.600,-